Connect with us

ACTUAL

Locuri de muncă LA STAT. Ce instituții din Vâlcea fac angajări

Publicat

în

Mai multe primării și instituții din sectorul public din județul Vâlcea, printre care Spitalul Județean de Urgență și Primăria Municipiului, fac angajări.

Potrivit portalului posturi.gov.ro, cele mai multe posturi scoase la concurs sunt cele de referent, inspector superior și inspector debutant (3 posturi), fiind pe o perioadă nedeterminată.

Este vorba despre următoarele posturi:


Inspector de specialitate IA – Primăria Oraşului Horezu – 12 zile rămase pentru înscriere
Șef birou și inspector debutant – Comuna Vaideeni – 12 zile rămase pentru înscriere
Șef serviciu – Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Plantelor – 12 zile rămase pentru înscriere
Cercetător științific – Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Drăgășani – 7 zile rămase pentru înscriere
Muncitor calificat – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Băbeni – 5 zile rămase pentru înscriere
Îngrijitor – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” – 2 zile rămase pentru înscriere
Șofer – Primăria Comunei Creţeni – 2 zile rămase pentru înscriere
Consilier IA, muncitor calificat I – cantonier și referent I – Primăria Comunei Vaideeni – 2 zile rămase pentru înscriere
Muncitor calificat IV – I (electrician) – Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani – o zi rămasă pentru înscriere
Muncitor calificat IV-I (instalator apă-canal) – Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani – 5 ore rămase pentru înscriere
Solist vocal III 0,5 normă – Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale – 2 zile rămase pentru înscriere
Asistent medical generalist – Spitalul Județean de Urgență – perioadă nedefinită pentru înscriere
Referent, inspector superior și inspector debutant (3 posturi) – Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea – perioadă nedefinită pentru înscriere
Toate detaliile legate de condiţiile desfăşurării concursului, bibliografie sau datele problelor pot fi găsite AICI.

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Demonstraţie VIDEO de utilizare a unui test de salivă, făcută de Cîmpeanu şi Rafila

Publicat

în

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, a postat pe contul său de Facebook un scurt film, al cărui protagonist este, alături de un elev, arătând cum se utilizează testele de salivă pentru COVID-19 care vor fi introduse de joi în şcoli.

De asemenea, el a anunţat că profesorii care se implică în asamblarea testelor pe bază de salivă pentru elevi – în condiţiile în care acesteea au fost distribuite cu componentele separate – vor primi zile de concediu, precizând că acesta este un efort pe care îl apreciază şi care este realizat în interesul siguranţei sanitare în şcoli, notează news.ro.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu arată cum se utilizează un test de salivă, afirmând că administrarea acestuia de către orice persoană fără pregătire medicală durează mai puţin de un minut.


Cîmpeanu a declarat, luni, la Antena 3, că asamblarea testelor de salivă a fost realizată deja în mai multe judeţe.

“Este într-adevăr o dificultate, cea a asamblării pe componente a acestor teste. Dar acest lucru s-a făcut deja în multe judeţe, avem raportările de la inspectorate. În al doilea rând, acest consum de timp din partea cadrelor didactice este compensat de importanţa existenţei acestor teste în şcoli. (…) Pentru acei colegi care s-au implicat deja şi care se vor implica am anunţat că Ministerul Educaţiei, apreciind acest efort făcut în zile libere, va compensa prin zile de concediu, în măsura posibilului. Este un efort pe care îl recunoaştem şi îl apreciem, este făcut în interesul siguranţei sanitare în şcoli”, a explicat ministrul Educaţiei.

El a menţionat că directorul este cel care coordonează operaţiunea de asamblare a testelor în fiecare unitate de învăţământ.


“Fiecare şcoală are un director. Directorul este responsabil pentru managementul acelei şcoli, va apela la colegi cadre didactice, va apela la personalul didactic şi didactic auxiliar, personal nedidactic şi, acolo unde există, un rol foarte important, îi rog pe cei care sunt angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, asistenţi medicali, să se implice în acest proces. Sunt convins că se vor implica”, a transmis Sorin Cîmpeanu.
El a reamintit că acolo unde aceste teste vor fi făcute în şcoli, este nevoie de acordul părinţilor, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, testele sunt date elevilor, care le vor face acasă, sub supravegherea părinţilor.

CITEŞTE ŞI: Testele antigen care au ajuns în şcoli sunt dezasamblate. Arafat: Aşa se livrează ele

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO: Caracal, inundat de steaguri, ca simbol al Marii Uniri

Publicat

în

Pentru a marca Ziua Națională, ziua Unirii de la 1918,  caracalenii au răspuns provocării municipalităţii şi au arborat Drapelul Național al României în loc vizibil, la poartă, la intrările în blocuri, la balcoane, la intrările în spații comerciale, ca simbol a importanței aceste zile pentru poporul român.

Municipiul oltean este împânzit de steaguri tricolore, ca simbol al Marii Uniri ce va fi sărbătorită miercuri.

„Sărbătorim românește! O provocare pentru caracaleni: Vă invit ca împreună să transformăm orașul într-un simbol al Unirii! De ce nu, să fim unul dintre orașele cu cele mai multe steaguri arborate pentru a  marca Ziua Națională a României. Miercuri, 1 Decembrie 1918, sărbătorim ZIUA MARII UNIRI!”, a transmis şi primarul Ion Doldurea, pe pagina sa de socializare.


CITEŞTE ŞI: Cula Călăţeanu din Piatra-Olt, restaurată cu ajutorul unui ONG local (FOTO&VIDEO)

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Accident pe autostrada A1. Un autoturism a sărit peste parapet

Publicat

în

Un accident rutier s-a petrecut, luni, pe autostrada A1, la ieşirea spre localitatea Bascov, din judeţul Argeş.

Potrivit ISU, este vorba despre un autoturism care a sărit peste parapet.

“Intervin pompierii pentru a asigura măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor și asigurarea primului ajutor calificat, alături de un echipaj SAJ”, transmite ISU Argeş.


CITEŞTE ŞI: Cinci persoane rănite într-un accident rutier în judeţul Olt

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.