AcasăACTUALLinie de endoscopie de ultimă generație la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova

Linie de endoscopie de ultimă generație la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova

spot_img

Clinica de Medicină Internă din cadrul Spitalului Filantropia din Craiova dispune, în prezent, de un cabinet modern de endoscopie, pacienții asigurați medical beneficiind gratuit de aceste servicii medicale.

- Publicitate -

Noua aparatură oferă echipei medicale posibilitatea de a face și ecoendoscopie (endoscopia ultrasonografică) care este o extensie complexă a tehnicii endoscopice.

Echipamentul medical utilizat pentru ecoendoscopie este un sistem ingenios care îmbină proprietățile unui endoscop cu proprietățile unui ecograf deoarece are în plus un transductor ultrasonografic plasat în varful endoscopului. Datorită asocierii acestor componente, medicul poate obține imagini și informații despre tractul digestiv (esofag, stomac, duoden, colon și rect), dar și despre organele învecinate care nu ar putea fi vizualizate în mod normal utilizând o endoscopie clasică (pancreas, căi biliare, mediastin, glande suprarenale, etc)”, arată reprezentanții unității spitalicești.


Totodată, pacienții spitalului pot beneficia de endoscopie microscopică confocală care oferă posibilitatea diagnosticului in vivo al leziunilor maligne şi, totodată, de posibilitatea prelevării de biopsii ţintite din zonele cele mai semnificative pentru diagnostic pentru o examinare anatomopatologică ulterioară.

„Noua linie de endoscopie ne permite să facem intervenții pe care nu le puteam realiza până acum, am extins gama de servicii spre endoscopia terapeutică, în sensul de rezecție a polipilor, de rezecție la nivelul submucoasei gastrice, pentru recoltarea leziunilor cu potențial malign pe care le putem depista în stadii precoce. Sunt mulți pacienți care au nevoie de astfel de investigații”, a precizat medicul Mircea Forțofoiu, șef clinică Medicină Internă.

Totodată, Serviciul de Terapie Intensivă al spitalului asigură sedarea pacienților, ceea ce oferă un confort mai mare în timpul intervențiilor.


CITEȘTE ȘI: Mai multe companii, între care și CE Oltenia, anunță concedieri în masă

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri