AcasăACTUALLinia de tramvai din zona Ford va fi modernizată. Contractul a fost...

Linia de tramvai din zona Ford va fi modernizată. Contractul a fost semnat

spot_img

Un contract de execuție pe fonduri europene, prin care va fi modernizată calea de tramvai din zona fabricii Ford, respectiv platforma industrială aferentă și strada Henry Ford, a fost semnat miercuri, anunță reprezentanții Primăriei Craiova. 

- Publicitate -

Este vorba de componenta denumită “Modernizarea căii de tramvai (în cale proprie) de pe str. Henry Ford în zona industrială Ford și Extinderea sistemului de management al traficului prin integrarea de noi intersecții semaforizate cu funcționarea în regim adaptiv și sistem de comunicații – Etapa 1, Faza 3” din cadrul proiectului “Proiect Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Tramvaiul în Municipiul Craiova – MOTRIC – T1”.

Contractul are o valoare de 25.122.975,57 lei, TVA inclusă, iar banii provin în proporție de 98% din fonduri europene.


„Este un proiect cu impact major în cea mai importantă zonă industrială a municipiului Craiova, care va ajuta la descongestionarea traficului în zona fabricii Ford. În așteptarea noilor rame de tramvai, era obligatoriu să modernizăm calea de rulare pentru tramvai, stațiile de așteptare și intersecțiile rutiere din zonă, știut fiind faptul că în fiecare zi sunt mii de craioveni care folosesc acest mijloc de transport”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Durata de execuție a contractului este de șapte luni, iar printre lucrările prevăzute se numără reabilitarea căii de rulare, reabilitarea liniei aeriene de contact, modernizarea stațiilor pentru călători, realizarea sistemului de drenaj al apelor pluviale, sisteme de automatizare și amenajarea spațiului interior al buclei de întoarcere a tramvaiului.

Este prevăzută, de asemenea, și extinderea sistemului de management al traficului, prin integrarea de noi intersecții semaforizate, precum intersecția cu Bdul. Decebal, intersecția cu str. Drumul Apelor, intersecția cu cele două accese auto apropiate de Poarta nr. 2 Ford, intersecția cu str. Căpșunilor și un acces auto către parcarea exterioară limitrofă Porții nr. 1 Ford – intersecția cu accesul auto de la Poarta nr. 1 Ford situat în proximitate.


 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri