AcasăACTUALLegislația în privința deșeurilor, modificată

Legislația în privința deșeurilor, modificată

spot_img

Legislația privind deșeurile va fi modificată de săptămâna viitoare. Aceasta prevede ca până în 2030 doar 10% din gunoiul municipal va fi depozitat.

- Publicitate -

În România, se va încuraja din ce în ce mai mult colectarea selectivă după ce Ordonanța de Urgență cu privire la gunoi va fi adoptată săptămâna viitoare. Autoritățile locale nu vor mai avea voie să colecteze gunoiul la grămadă, astfel tot gunoiul va fi reciclat selectiv, potrivit Digi24.

,,Zece, douăsprezece procente din total deșeu ajunge la stația de sortare, mă refer în primul rând la zona metropolitană. Și undeva la 5, 6 procente în mediul rural, mai îndepărtat de centrele urbane” a declarat Ion Apostol, specialist tehnic.


În acest moment, România reciclează doar 11% din totalul deșeurilor. Media europeană este de aproximativ 50%, iar pe primul loc se situează Germania, cu un procent de 70%.

La Iași, există deja un centru pentru gestionarea deșeurilor. Și-a început activitatea în aprilie. Are o capacitate de procesare de 1.500 de tone de deșeuri pe lună, însă până acum media lunară nu a depășit o mie de tone.

CITEȘTE ȘI: Craiova: Cetățenii vor trebui să accepte ideea colectării separate a gunoiului. Autoritățile pot aplica amenzi


- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri