AcasăACTUALLegea iniţiată de ministrul Chesnoiu, care permite fermierilor să construiască în extravilan...

Legea iniţiată de ministrul Chesnoiu, care permite fermierilor să construiască în extravilan fără PUZ, promulgată de preşedinte

Fermierii pot ridica construcţii agricole pe terenuri aflate în extravilanul localităţii, fără a mai fi necesară trecerea terenului respectiv în intravilan. Măsura este prevăzută într-o lege care a fost iniţiată de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu (PSD Olt) şi a fost promulgată de preşedinte.

Șeful statului a semnat miercuri, 15 decembrie, Legea pentru completarea art. 23 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții care dă posibilitatea fermierilor de a realiza construcții pe terenuri extravilane.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, este prim-inițiator al legislației cerute de fermieri. Actul normativ inițiat de deputatul PSD, la cererea producătorilor agricoli, deblochează multe situații în care exploatațiile agricole nu se pot dezvolta și nu pot accesa fonduri europene.


Conform precizărilor acestuia, Legea 50/1991 este modificată în sensul autorizării executării lucrărilor de construcții pe terenuri extravilane pentru construcțiile cu destinație agricolă, fără a mai fi necesară realizarea PUZ-ului (Plan Urbanistic Zonal – n.red.) de trecere în intravilan, o procedură extrem de anevoioasă și costisitoare.

CITEŞTE ŞI: Cine este noul subprefect de Olt susţinut de PSD

 

- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri