AcasăACTUALLege nouă în sistemul de pensii. Ce obligație au angajații caselor de...

Lege nouă în sistemul de pensii. Ce obligație au angajații caselor de pensii

spot_img
- Publicitate -

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat luni actul normativ pentru a completa legea care se referă la sistemul unitar de pensii publice. Astfel, toate casele teritoriale de pensii din țară vor avea o nouă obligație.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, actul normativ pentru completarea art. 106 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, scrie Antena3.


Astfel, conform noii legi, casele teritoriale de pensii sunt obligate să informeze angajatorul în momentul în care un angajat își depune cererea de pensionare. Până acum decizia de pensionare este comunicată doar persoanei care depune cererea de pensionare, nu și angajatorului.

Prin intermediul acestei legi, cu această notificare angajatorul va putea cauta un nou angajat, care să îi ia locul persoanei care a decis să se pensioneze.

„Casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipate, anticipate parțiale sau de invaliditate. Informarea va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia”, arată legea promulgată de Klaus Iohannis.


CITEȘTE ȘI: Angajaţi ai Primăriei Turnu Severin, trimişi în judecată în dosarul vaccinărilor fictive

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri