AcasăACTUALJudețul Olt, cele mai multe solicitări pentru programul ,,Legume în spații protejate”

Județul Olt, cele mai multe solicitări pentru programul ,,Legume în spații protejate”

spot_img
- Publicitate -

Perioada de depunere a cererilor de înscriere în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate s-a încheiat, APIA realizând verificări în prezent pentru a stabili câte dintre cererile depuse de către legumicultori intră la plată. 

În privința solicitărilor făcute pentru ajutorul financiar oferit de către stat, Oltul este județul cu cele mai multe cereri depuse, fiind vorba de 4.500 de potențiali beneficiari ai sprijinului bănesc.


Tot în clasamentul primelor 10 județe se găsește și Doljul, ocupând poziția a treia, cu un număr de 1.485 de solicitări.

APIA efectuează verificări pe teren, în această perioadă, privind existenta suprafețelor și a culturilor declarate, urmând a se stabili numărul exact al cererilor eligibile.

„Pentru anul 2021 suma alocată este de 150.000 mii lei (30.785 mii euro). S-au depus 14.239 de cereri a căror eligibilitate va fi verificata de APIA și de Direcțiile Agricole Județene”, informează Ministerul Agriculturii.


Valoarea maximă a ajutorului este de 2.000 euro/cultură/1000 mp/beneficiar și se acordă la data de 30 septembrie, anul acesta.

CITEȘTE ȘI: VIDEO & FOTO | Terenuri agricole distruse de avariile CET II Craiova. Plantație de căpșuni bio afectată periodic începând cu anul 2016

 

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri