AcasăACTUALJaponia oferă sprijin Ucrainei și țărilor vecine. Inclusiv România va fi ajutată

Japonia oferă sprijin Ucrainei și țărilor vecine. Inclusiv România va fi ajutată

spot_img

Guvernul japonez va oferi un ajutor umanitar suplimentar de 100 de milioane de dolari Ucrainei și țărilor vecine, inclusiv României, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe.

- Publicitate -

Fondurile vor fi folosite pentru a sprijini eforturile de asistență medicală și alimentară, a spus ministerul într-un comunicat, precum și pentru refugiații ucraineni care au plecat în alte țări precum Polonia, Moldova și România, scrie Antena3.

”Guvernul Japoniei va continua să ofere sprijin și să sprijine poporul Ucrainei care se confruntă cu dificultăți, în colaborare cu comunitatea internațională, inclusiv cu membrii G7”, au anunțat autoritățile.


Unele dintre cele nouă organizații internaționale și japoneze care au primit fonduri includ Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR), potrivit ministerului.

Acest lucru va aduce suma totală a ajutorului acordat la 200 de milioane de dolari.

CITEȘTE ȘI: Război în Ucraina | Niciun avans al Armatei Ruse în ultimele 24 de ore


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri