AcasăACTUALInvestiții de 400 milioane de euro pentru digitalizarea sistemului de sănătate din...

Investiții de 400 milioane de euro pentru digitalizarea sistemului de sănătate din România

spot_img

Investiții de 400 de milioane de euro sunt pregătite pentru digitalizarea  sistemului de sănătate din România, prin intermediul fondurilor provenite prin Planul Naţional de Redresare şi Reziliență (PNRR).

- Publicitate -

România a decis ca, din totalul de 29,2 miliarde euro, primiţi de la Uniunea Europeană prin intermediul PNRR, 2,45 să fie direcţionaţi spre domeniul sănătăţii. Acest buget este unul dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est, destinat sectorului de sănătate, susține  Horvath companie internațională de consultanţă în management, citată de Agerpres.

,,România şi-a declarat intenţia ca o parte semnificativă din cei 2,45 miliarde euro alocaţi sănătăţii, respectiv 1,9 miliarde euro, să meargă către înnoirea infrastructurii, prin proiecte ca modernizarea spitalelor existente şi construirea unora noi, precum şi achiziţia de aparatură medicală modernă” mai menționează Horvath.


Studiul realizat în prima parte a acestui an, vizează întrebuinţarea fondurilor provenite prin PNRR în sistemul de sănătate din şase ţări europene: Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România şi Croaţia, dintre care România este care singura țară care intenţionează să recurgă la totalul de granturi şi împrumuturi accesibile prin PNRR, ajungând la suma de 29,2 miliarde euro.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății, despre acordarea tichetelor de masă: „Se vor da pe o perioadă limitată”

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri