Connect with us

ACTUAL

INTERVIU | Mădălina Gherghina, profesoara de engleză din Craiova care croșetează jucării și costumașe inedite: „Mă inspir din orice, dintr-o poză, dintr-un film, desen animat”

Publicat

în

Îmbină culorile cât mai frumos posibil și pentru că iubește să croșeteze, Mădălina Gherghina, o profesoară de limba engleză din Craiova, face tot mai mulți copilași și pe părinții acestora fericiți.

Costume pentru şedinţe foto cu personaje de poveste, din desene animate sau din filme, obiecte de decor, jucării, încălțăminte, toate personalizate si făcute cu drag, prind viață de ceva timp în casa Mădălinei.

Despre cum poate un astfel de obiect să devină jucăria preferată a celui mic, rochia iubită de mămică sau încălțămintea dorită de toți membrii familiei, aflăm chiar de la Mădă, așa cum îi spun cei mai mulți dintre cei care o cunosc.


Reporter: Mădă, povestește-ne un pic despre tine…

Mădălina Gherghina: Am 28 de ani și lucrez în învățământ, profesoară de limba engleză. Mă pot descrie ca fiind o persoană sociabilă, veselă, optimistă, creativă. Creativitatea este punctul meu forte. Iubesc lucrurile handmade.

Rep.: Relația cu lumea handmade, de când? Ce croșetezi? De la ce a pornit totul?  Ce te-a determinat să faci acest lucru?


M.G.:  Nu dintotdeauna am fost prietenă cu croșetatul și cu lucrurile handmade. Chiar nu eram atrasă de acest domeniu. Am în familie persoane care știu să tricoteze. O am pe mama, pe bunica, pe mătușa și probabil am moștenit acest lucru, dar mi-am dat seama mai târziu. La mine totul a început brusc în anul doi de facultate, atunci când am vrut să îmi accesorizez o căciulă și un fular. Am rugat-o pe mama să mă învețe să croșetez o floricică, însă mi-a răspuns că nu știe și să am rabdare până a doua zi când va merge la o vecină să o învețe. Nu am avut răbdare, bineînțeles, și am căutat un tutorial pe Internet. Deși nu arată foarte bine floricica mea, pentru mine a fost ceva wow. Am fost foarte mandră de creația mea.

Rep.: Acesta a fost startul?

M.G.:  Da, acesta a fost, după care am prins gustul ca să zic așa. A început să îmi placă să lucrez și am început să croșetez tot felul de figurine de aplicat, rame foto, lucruri mărunte. Menționez că tot ce am lucrat până acum, am învățat cu ajutorul Internetului, al tutorialelor și țin să le mulțumesc celor care fac aceste tutoriale. După aceste lucruri mai mici, a venit perioada minionilor. Am croșetat o pereche de cipici minioni pentru mine și așa au început comenzile. Am croșetat, într-o iarnă, zeci de perechi de cipici minioni, căciuli, fulare pentru prieteni, cunoștințe ale prietenilor și tot așa.  Apoi, au urmat hăinuțe de copii și cum sunt la modă ședințele foto la botez, am început să am comenzi pentru tot felul de costumașe.

Rep.: Lucrezi doar pentru micuți?

M.G.: Nu. Am lucrat și încalțăminte croșetată care este extrem de comodă și pentru mine a fost perfectă pe timpul sarcinii. Am lucrat și borduri care pot fi aplicate la o rochie spre exemplu și bordure pentru portul popular. Un alt articol de care sunt mandră și l-am lucrat cu mult drag este o rochie făcută special pentru botezul fiicei mele. A durat o lună și un pic să o finalizez, dar am fost mulțumită de rezultat.

 

Rep.: Te-ai gândit să transformi această îndeletnicire într-o profesie?

M.G.: Nu spun nu la aceasta posibilitate. Momentan nu m-am gândit prea serios. Lucrez din plăcere, dar dacă s-ar ivi vreo oportunitate ar fi binevenită.

Rep.: A apărut cea mică în viața voastră. În fiecare lună, până acum, i-ai pregătit câte o supriză în privința costumașelor. Faci și pentru alte mămici?

M.G.:  De când a apărut cea mică, m-am axat foarte mult să îi croșetez ei tot felul de lucrușoare. Prima rochiță tradițională i-am croșetat-o în spital, după ce născusem. Și prima ei ședintă foto a fost când avea o săptămână, pe 1 Decembrie, în 2019. Apoi mi-a venit ideea să îi croșetez câte ceva în fiecare lună, pâna la un an. Ziua de 25 a fiecărei luni a devenit o sărbătoare pentru noi, ședință foto, tort…veselie. Nu durează foarte mult să facem pozele pentru că cea mică este foarte veselă și pare că ii place ce se întâmplă. Cam acesta este rezultatul a ceea ce am lucrat până acum.

Rep.: Cât durează, în medie, să finalizezi un produs? O jucărie, de exemplu? Sau o rochie pentru o fetiță?

M.G.:  Depinde foarte mult de model, cât de complex este. Acum având copil mic, durează mai mult decât înainte. Jucăriile sunt foarte migăloase, îmi trebuie câteva zile, chiar o săptămână uneori.

Rep.: De unde te inspiri?

M.G.: Mă inspir din orice, dintr-o poză, dintr-un film, desen animat. Pentru fetița mea mi-a plăcut să îi lucrez în general personaje din desene animate dar și din film. De regulă, prefer să complic un pic modelul și să nu îi fac ceva foarte simplu. De asemenea, mi-a plăcut să pun accent si pe decor atunci când o fotografiez.

Rep.: Ce alte pasiuni mai ai?

M.G.: Îmi place foarte mult să fac sport și să citesc. De asemenea, îmi place mult să lucrez cu copiii.

Rep.: Unde te pot găsi persoanele care vor să facă daruri frumoase, lucrate cu migală, celor dragi?

M.G.:  Momentan le am expuse pe facebookul meu Gherghina Madalina și îi aștept acolo cu mare drag.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Patronul unui restaurant din Slatina, arestat preventiv pentru trafic de droguri

Publicat

în

Răzvan Braican, patronul restaurantului Casa Domnească, şi un angajat, Bogdan Popa, au fost arestaţi preventiv, în această după-amiază, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc.

Cei doi au fost prinşi, în flagrant, în timp ce încercau să vândă 250 de grame de cocaină, în cetrul Craiovei, miercuri.

Ulterior, procurorii DIICOT Craiova au făcut mai multe percheziţii, la domiciliile celor doi şi la o a trei alocaţie, din Slatina, dar şi la restaurantul Casa Domnească.


Astăzi, Braican şi Popa au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

„În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e C.pr.pen., art. 223 alin. 2 C.pr.pen şi art. 226 C.pr.pen. admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului BRAICAN ALIN RĂZVAN IONUŢ pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.07.2021 şi până la data de 27.08.2021, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului POPA BOGDAN VASILE pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.07.2021 şi până la data de 27.08.2021, inclusiv. În baza art. 230 C.proc.pen. dispune emiterea, de îndată a mandatelor de arestare preventivă faţă de inculpaţii Braican Alin Răzvan Ionuţ şi Popa Bogdan Vasile. În baza art 275 alin 3 C.pr.pen cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 29 iulie 2021, ora 17.20”, se arată în minuta publicată pe site-ul Tribunalului Dolj.

sursa: gazetanoua.ro


CITEŞTE ŞI: VIDEO | Trafic de droguri în judeţul Olt. Procurorii DIICOT au făcut percheziţii

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | TRAGEDIE în Gorj. Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, s-au înecat în Motru

Publicat

în

Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, au murit joi seara înecate în râul Motru, în zona localităţi gorjene Miculeşti.

Potrivit ISU, copilul în vârstă de opt ani şi bunicul său în vârstă de 80 de ani au fost scoşi din apă de localnici. Pompierii au recuperat-o şi pe mama copilului, o femeie în vârstă de 29 de ani.

Toţi trei au fost declaraţi decedaţi


CITEŞTE ŞI: VIDEO | Pod căzut într-o localitate din Teleorman. Mai multe persoane rănite

„Primele echipaje sosite la fata locului au fost echipajul SMURD si un echipaj SAJ care au constatat ca doua persoane fuseseră scoase de catre localnici in stare de inconstienta. Este vorba despre un copil in varsta de aproximativ 8 ani, un barbat de aproximativ 80 de ani si o femeie. S-a trecut imediat la efectuarea manevrelor de resuscitare. Echipajele noastre de interventie au gasit si femeia in apele raului, din pacate tot in stare de inconstienta. Din pacate, in ciuda eforturilor depuse nu s-a mai putut face nimic pentru a le salva pe victime”, transmite ISU Gorj.

CITEŞTE ŞI: Doliu la un liceu din Slatina. Un fost profesor a încetat din viață


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Ministerul Justiției susține înființarea camerelor de anchete pentru minori în toate unitățile de Parchet din țară

Publicat

în

Un grup de lucru constituit la nivelul Ministerului Justiţiei analizează cu prioritate practica instanţelor şi a Parchetelor în cauzele privind infracţiuni sexuale cu victime minore, una dintre soluţiile propuse fiind înfiinţarea camerelor de anchete pentru minori la nivelul fiecărei unităţi de Parchet.

Potrivit unui comunicat al ministerului, grupul de lucru privind victimele infracţiunilor şi-a început activitatea în luna februarie pe trei domenii principale: abuzuri sexuale asupra minorilor, violenţa domestică şi trafic de persoane. Grupul a adus la aceeaşi masă, în întâlniri periodice, reprezentanţii Poliţiei, Parchetelor, Direcţiilor de protecţie a copilului, ai Colegiului psihologilor şi ai mediului universitar, scrie Agerpres.


Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a solicitat grupului de lucru privind problematica victimelor infracţiunilor să analizeze cu celeritate Raportul Inspecţiei Judiciare privind “practica instanţelor de judecată şi a Parchetelor de pe lângă acestea în investigarea şi soluţionarea cauzelor privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore” şi să propună măsuri care să remedieze neajunsurile semnalate.

“Acest raport ar trebui să ofere un tablou de ansamblu asupra practicii judiciare şi a modului în care sunt soluţionate sesizările privind abuzurile sexuale asupra minorilor. Săptămâna aceasta a fost deblocat raportul şi avem de găsit rapid soluţii, fie la nivel legislativ, fie în ceea ce priveşte cooperarea între instituţiile care cercetează infracţiunile, acordă sau ar trebui să acorde asistenţă victimelor. Minorii abuzaţi trec deja printr-o traumă imensă şi trebuie ajutaţi, în niciun caz ignoraţi sau înfieraţi”, a declarat Stelian Ion.

Una dintre soluţiile susţinute de Ministerul Justiţiei este înfiinţarea camerelor de anchete pentru minori la nivelul fiecărei unităţi de Parchet.


O altă decizie deja adoptată la nivelul grupului de lucru este actualizarea HG 49/2011, care aprobă metodologia-cadru pentru intervenţia în echipă multidisciplinară în situaţii de violenţă asupra copilului şi de violenţă în familie.

De asemenea, în urma întâlnirilor de la Ministerul Justiţiei, grupul de lucru a identificat soluţii pentru implicarea asistenţilor comunitari în teritoriu pentru a colabora cu angajaţii Direcţiilor pentru protecţia copiilor, implicarea mediului academic în organizarea unor cursuri de formare pe componenta psihologică şi soluţii pentru o metodologie, la nivelul INML, privind recoltarea probelor serologice şi de ADN.

Grupul de lucru va acorda o atenţie deosebită practicii instanţelor în cauzele privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore şi, în măsura în care se va dovedi necesar, va propune inclusiv soluţii legislative pentru a se ajunge la o practică unitară.

CITEȘTE ȘI:  Ministrul Justiției, avertisment pentru clanurile de interlopi: „Trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.