Connect with us

ACTUAL

INTERVIU | Gheorghe Nedelescu, director Termo Craiova: „Gigacaloria nu se scumpește. Din iulie 2019 avem același preț”

Publicat

în

Debranșările de la sistemul centralizat de căldură și furnizare a apei calde nu ar mai trebui să reprezinte o problemă în Craiova, prețul gigacaloriei nu va crește în perioada următoare, iar Termo pare să fie pregătită pentru sezonul rece 2020-2021. Despre toate acestea a vorbit, într-un interviu, directorul Termoficării Craiova, Gheorghe Nedelescu.

Reporter: Vara este o perioadă a debranșărilor. Care a fost situația din acest an?

Gheorghe Nedelescu, director Termoficare Craiova: Și în acest an au fost înregistrate 900 de cereri pentru debranșare. Trebuie să spunem că au fost mai multe întrucât mai sunt persoane care nu trec pe la noi. Îi înțeleg perfect pe acești cetățeni. Nu trebuie să stabilim noi modul cum se încălzește fiecare. Cei care au avut nevoie să se debranșeze, noi am fost deschiși, am acceptat acest lucru. Ei nu au contract cu noi, ci cu asociația de proprietari. Dacă pe mine asociația mă cheamă să constat, să fac proces verbal că s-a debranșat cineva, eu mă deplasez și fac process verbal fără nicio problemă. Noi avem un contor la intrare în bloc. Câți metri înregistrează, atât băgăm la plată. Este treaba asociației la cât împarte acel consum. Este adevărat că acolo unde au rămas puțini abonați, sistemele se dezechilibrează. Ar fi bine ca în astfel de situații să se debranșeze și restul. Noi nu ne opunem debranșărilor.


Rep.: Câți craioveni mai sunt branșați, la ora actuală, la sistem?

G.N.: În ciuda acestor debranșări, nu stăm rău. Avem 53.000 de apartamente branșate și 467 de agenți economici. Pentru Termo nu e o problemă. Mai greu este unde avem capete de rețea, unde au rămas doi, trei abonați. Acolo avem problemă mare pentru că produc pierderi mari și nici noi nu putem să oferim condiții foarte bune.

Rep.: Se apropie sezonul rece. Anul trecut au tot fost probleme, Termo fiind intermediar între Complexul Energetic Oltenia și consumator. Ați discutat despre cum se va asigura căldură în locuințe?


G.N.: Noi am creat un dispecerat aparținând Termo, cu telefonul cetățeanului 0351914. Intervenim non-stop. Noi nu am avut probleme deosebite, sezonul trecut, ca să întrerupem căldura sau apa caldă. Este adevărat că am avut câteva intervenții foarte mari când aproape jumătate din oraș a rămas fără căldură, dar toate au fost din cauza Complexului Energetic Oltenia. Pentru sezonul care urmează noi am luat toate măsurile și sperăm să fie totul în regulă.

Rep.: Ce relație mai aveți cu Complexul Energetic Oltenia?

G.N.: Începând cu 01 martie, anul acesta, noi plătim cu o lună în avans către CEO. Aceasta a fost condiția încheierii unui nou contract. Fac apel la cei care sunt abonați la noi să înțeleagă și să își plătească dările. Am mai plătit și din datoria veche și plătim acum în avans pentru serviciile lor. Aceasta a fost condiția.

Rep.: Care sunt avantajele acelor familii care aleg să rămână branșate la sistem?

G.N.: Avantaje foarte mari sunt unde sistemul este centralizat. Acolo unde nu s-au debranșat multe persoane. Cele mai bune rezultate le avem în cartierul Valea Roșie. Acolo s-au debranșat maximum 3% dintre cei care sunt abonații noștri. Am avut și un punct termic în Brazdă unde aveam 80 de abonați. Acest punct nu putea să fie nici rentabil și nici oamenii nu erau mulțumiți. Atunci am făcut o mică investiție. Am anulat tot punctul și pe cei 80 de abonați i-am branșat la un alt punct termic. Faci acest lucru însă unde punctele sunt apropiate ca distanță.

Rep.: Despre prețul gigacaloriei sunt vești?

G.N.: Nu sunt indici că va crește. Din 01 iulie 2019 este același preț. Ca să crească trebuie să ai o documentație la ANRE, dar nu este cazul. Termo Craiova nu a cerut nicio mărire de preț. Gigacaloria nu se scumpește.

Rep.: Legat de investiții, s-a mai făcut ceva în municipiul Craiova, în privința sistemului de încălzire?

G.N.: Am dezafectat rețele, fiind vorba de kilometri de rețea pe care i-am dezafectat. În Brazdă, de exemplu, pe o singură rețea am dezactivat patru kilometri de rețea. Încercăm să reducem aceste pierderi. Am achiziționat pompe cu circulație variabilă. Montăm 50 de astfel de pompe, ceea ce însemană un lucru bun pentru rețea și implicit pentru confortul cetățenilor. Primăria a făcut investiții de peste un million de euro la Termo.

Rep.: Dacă tot vorbim despre situații financiare, asociațiile de proprietari mai au datorii către Termo?

G.N.: Eu am o relație bună cu asociațiile. Le-am spus că ușa le e deschisă, vorbim la telefobn și încercăm să rezolvăm problemele când apar. Sunt asociații care au mentenanță cu o firmă, dar dacă se întâmplă ceva noaptea, într-un apartament, cu un calorifer, de exemplu, noi nu am spus nu. Intervenim indiferent de oră, facem o izolare, până intervine firma. Partea mai puțin bună este că încă mai avem datorii mari. Mi-aș dori să înțeleagă și să achite. Când vom ajunge la faliment toate se vor da la recuperatori și nu va fi ușor nici atunci. Avem, în schimb, și asocițaii care plătesc totul la zi și altfel lucrezi cu ele.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Explozie de cazuri de COVID în județul Dolj. 13 localități au rată de infectare peste 3 la mia de locuitori

Publicat

în

303 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în județul Dolj, miercuri, zi în care o persoană a pierdut lupta cu COVID-19. 

Potrivit DSP Dolj, 13 localități din județ sunt în scenariul roșu, având o rată de infectare de peste 3 cazuri la o mie de locuitori.

Totodată, în șapte localități incidența este de peste 4 cazuri la mie, iar în Ghercești peste 7.5 cazuri Covid la o mie de locuitori.


În municipiul Craiova, rata de infectare este 3,36 cazuri/mia de locuitori.

Potrivit Prefecturii Dolj, ieri au fost efectuate 431 de teste la solicitarea DSP Dolj, 111 la cerere şi au fost efectuate 1.357 de teste rapide.

303 cazuri noi au fost confirmate, 39 de pacienţi fiind la Terapie Intensivă. Tot ieri, a fost înregistrat un deces.


Cele 13 localități cu rată de infectare peste 3 cazuri la mia de locuitori sunt:

GHERCEŞTI 7,57
FĂRCAŞ 5,73
CÂRCEA 5,45
ORAŞ BECHET 5,09
ŞIMNICU DE SUS 4,88
CALOPĂR 4,32
CATANE 4,16
TEASC 3,62
PIELEŞTI 3,56
GIUBEGA 3,41
MUNICIPIUL BĂILEŞTI 3,4
MUNICIPIUL CRAIOVA 3,36
GHINDENI 3,25

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Şofer cercetat pentru trafic de migranţi

Publicat

în

Un bărbat din județul Constanța este cercetat penal după ce, miercuri seara, a preluat migranţi din apropierea graniţei cu Serbia şi intenţiona să-i transporte spre Timişoara.

Miercuri seara, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F.Jimbolia ITPF – Timişoara au oprit în localitatea Cenei, județul Timiș, un microbuz, înmatriculat în România, condus de un bărbat, cetățean român cu domiciliul pe raza județului Constanța.

Polițiștii de frontieră au constatat că în interiorul mijlocului de transport se mai aflau nouă pasageri, toţi bărbaţi, cetăţeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, toţi ocupanţii din microbuz au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.


Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că pasagerii sunt cetățeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 17 şi 36 ani.

Bărbaţii au declarat că au fost preluaţi din aproprierea frontierei cu Serbia de către şoferul mijlocului de transport şi că urmau să plătească 50 euro de persoană pentru a fi transportați la Timișoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul român și de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii turci, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale care se impun.


CITEȘTE ȘI: Noi metode de înșelătorii aplicate pe Facebook. Un tânăr a fost reținut

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina într-un stâlp de beton

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din judeţul Arad, a murit, joi dimineaţă, după ce s-a izbit cu maşina de un stâlp din beton, iar autoturismul s-a răsturnat lângă şosea.

Accidentul a avut loc pe DJ 682, la ieşire din localitatea Călugăreni spre Bodrog, la faţa locului intervenind un echipaj de descarcerare al pompierilor din Arad şi o unitate SMURD, potrivit Agrepres.

“Echipajele de intervenţie au găsit un autoturism răsturnat, iar în maşină o victimă încarcerată şi decedată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.


Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) a informat că şoferul este din localitatea învecinată, Zădăreni.

“A intrat în coliziune cu un stâlp de beton, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma impactului a rezultat decesul bărbatului, acesta fiind singur în autoturism”, a transmis IPJ.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor care au condus la producerea accidentului.


CITEȘTE ȘI: Activităţile economice se închid de la 18.00, în localităţile unde incidenţa COVID trece de 4 la 1.000

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.