AcasăACTUALINTERCEPTĂRI | Discuţiile soldaţilor ruşi despre uciderea civililor în Bucea (Ucraina)

INTERCEPTĂRI | Discuţiile soldaţilor ruşi despre uciderea civililor în Bucea (Ucraina)

spot_img

Spionajul german a interceptat comunicații radio între soldații ruși discutând despre uciderea civililor în Bucea, relatează Der Spiegel.

- Publicitate -

Pe baza acestor convorbiri, BND (Serviciul de spionaj german) a reușit să facă legătura, cu ajutorul imaginilor video și prin satelit, cu cazuri de civili găsiți morți pe străzile din Bucea, după retragerea soldaților ruși din orașul aflat în apropiere de Kiev, au precizat două surse pentru The Washington Post.

Astfel, într-una dintre interceptări, un soldat povestește altuia cum el și alți colegi au împușcat o persoană pe o bicicletă. Există imagini video care arată cum un tanc deschide focul și împușcă o persoană care mergea pe o bicicletă pe o stradă din Bucea.


În unele cazuri, civilii erau mai întâi interogați și apoi împușcați.

Interceptările indică și faptul că membri ai Wagner, grupul militar privat ce are legături strânge cu președintele Vladimir Putin și apropiații săi, au jucat un rol în atacurile asupra civililor în perioada în care Bucea a fost sub controlul trupelor ruse.

BND a informat miercuri două comisii parlamentare în legătură cu aceste interceptări.


„Cruzimile raportate i-au afectat foarte puternic pe membrii comitetelor respective”, a precizat una dintre persoanele informate despre atrocitățile comise la Bucea.

BND nu a dorit momentat să comenteze. Un purtător de cuvânt al guvernului, Steffen Hebestreit, a făcut o referire eliptică miercuri la faptul că există „indicii credibile” privind interogarea și ulterior executarea locuitorilor de către forțele ruse.

Ucraina a început „vânarea” locotenent-colonelului rus Azatbek Omurbekov, care a fost identificat drept „măcelarul din Bucha”, comandantul celei de-a 64-a Brigăzi de Infanterie Motorizată , implicată în ocuparea orașului ucrainean Bucea și în masacrele comise de armata rusă acolo.

sursa: Euractiv

CITEŞTE ŞI: Deputatul ucrainean Alexei Goncearenko, interviu: „În această lume bolnavă a lui Putin, ar trebui să se refacă Uniunea Sovietică și Tratatul de la Varșovia”

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri