AcasăACTUALÎn ce judeţe a stabilit România puncte de primire a refugiaţilor

În ce judeţe a stabilit România puncte de primire a refugiaţilor

spot_img

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat, joi, că au fost stabilite puncte de primire pentru refugiaţi în judeţe de graniţă cu Ucraina, adăugând că până în acest moment nu s-a observat “un flux important”, relatează Agerpres.

- Publicitate -

“Pentru început am stabilit şase sau şapte judeţe de graniţă unde vom avea puncte pentru primire refugiaţi. Sigur că vom primi şi sprijinul unor ţări din Uniunea Europeană dacă va fi cazul, inclusiv trupele care sunt în România în acest moment au specialişti din această zonă pentru gestiunea fluxurilor de refugiaţi. Avem pregătite toate materialele pentru asta, am activat aceste puncte”, a afirmat Dîncu, la Digi 24.

El a subliniat că autorităţile române sunt pregătite la graniţă. “Am activat centre pentru primire de refugiaţi eventual. Nu vedem până în acest moment un flux important în această zonă, dar noi suntem pregătiţi la graniţă”, a arătat ministrul.


Vasile Dîncu a dat asigurări că nu există semne ale unui posibil conflict în ţara noastră.

“Suntem într-o stare de vigilenţă, nu am schimbat starea de alertare din acest punct de vedere. (…) În acest moment nu avem semnele unui posibil conflict pe teritoriul României”, a declarat ministrul Apărării.

CITEŞTE ŞI: Primii refugiaţi din Ucraina au ajuns în România. Oamenii vor să ajungă în Cehia sau Polonia


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri