AcasăACTUALGuvernul a prelungit IMM Invest și Agro IMM Invest. Plafon de 10...

Guvernul a prelungit IMM Invest și Agro IMM Invest. Plafon de 10 miliarde lei, anul viitor

Guvernul a aprobat marți prelungirea programului IMM Invest și a subprogramului Agro IMM Invest, a anunțat, la finalul ședinței Executivului, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

„Guvernul a aprobat prelungirea programului IMM Invest și a subprogramului Agro IMM Invest, care beneficiază de un plafon pentru anul 2022 de 10 miliarde de lei. S-a plecat de la rezultate, programele au funcționat foarte bine și sunt un semnal că Guvernul intenționează în continuare să finanțeze economia”, a declarat Adrian Câciu, potrivit Mediafax.

Actul normativ aprobat în Guvern prevede un plafon de garanții de stat pentru anul 2022 de 10 miliarde lei, din care 5 miliarde lei alocate subprogramului Agro IMM Invest.


Totodată, Ministerul Finanțelor a anunțat că vor crește plafoanele reprezentând ajutor de stat la:

345.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii,

290.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole,


2.300.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul alimentar, precum și în celelalte domenii de activitate.

Solicitărilor de acordare a creditelor garantate în cadrul programului depuse până la data de 31 decembrie 2021 și aflate în curs de analiză li se aplică prevederile legale aflate în vigoare la data depunerii lor, prin prelungirea de către Comisia Europeană a valabilității Cadrului temporar până la data de 30 iunie 2022.

„De asemenea, prin actul normativ, se aprobă ca perioada de maximum 24 de luni privind salariul minim brut pe țară să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit în condițiile alin.(1) al art.164 din Legea nr.53/2003 poate fi aplicat pentru un salariat atât pentru contractele individuale de muncă nou încheiate, cât și pentru contractele individuale de muncă aflate în derulare”, a mai anunțat Ministerul de Finanțe.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Agriculturii, discuții cu ambasadorul Israelului despre extinderea sistemului de irigaţii și digitalizarea în domeniul agricol

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri