Connect with us

ACTUAL

Grupul german Hella se extinde la Craiova şi promite noi locuri de muncă, pentru anii următori

Publicat

în

Producătorul de componente auto Hella România, subsidiara locală a concernului german Hella, cu afaceri globale de 5,8 mld. euro, îşi extinde activităţile în domeniile software şi electronică, odată cu inaugurarea noului centru de testare de peste 6.400 mp în incinta Electroputere Parc din Craiova, proiect dezvoltat de grupul francez de real estate Catinvest. Hella Technical Center Craiova are în prezent aproximativ 350 de angajaţi şi intenţionează să mai recruteze încă 250 de omeni în următorii ani. Activitatea centrului se axează, în principal, pe dezvoltarea unităţilor de control şi de software, notează Ziarul Financiar.

’’Sistemele software sofisticate şi cele electronice din domeniul automotive sunt indispensabile în zona mobilităţii actuale deja. Acestea vor continua să se impună din ce în ce mai mult în viitor şi, cu siguranţă, se vor transforma în factori decisivi. În acest context, ne bucurăm de deschiderea noului nostru centru tehnologic din Craiova. Cu acest pas, consolidăm rolul locaţiei din Craiova în cadrul reţelei globale a Hella şi, în acelaşi timp, ne extindem resursele de dezvoltare”, a declarat Björn Twiehaus, responsabil de divizia de Electronică în cadrul echipei de management a Hella.

Cu o suprafaţă totală de peste 6.400 de metri pătraţi, noul sediu din incinta Electroputere Parc oferă un spaţiu aproape dublu faţă de vechea locaţie Hella din Craiova. Noul centru dispune de 12 săli de şedinţe, un laborator de testare şi o parcare subterană pentru autovehicule de test. Hella şi-a început activitatea în Craiova în 2007, iar de atunci, centrul a devenit un pol important în reţeaua globală a germanilor. Compania are 4.200 de angajaţi în România, în şapte locaţii din Timişoara, Arad, Lugoj şi Craiova.


’’Cu noul sediu, creăm premisele pentru a deservi şi mai bine cererea tot mai mare pentru soluţii de software şi electronice inovatoare şi să ne continuăm parcursul de creştere’’, a spus Nicolae Neagu, directorul Hella Technical Center Craiova.

Grupul francez de real estate Catinvest a finalizat anul trecut o clădire mixtă în centrul comercial Electroputere Parc din Craiova şi a deschis prima clădire de birouri de clasa A din oraş, un al doilea proiect similar urmând să fie finalizat anul acesta, în urma unei investiţii totale de 39 milioane euro. Birourile fac parte dintr-o clădire cu utilizare mixtă, de 12.300 de metri pătraţi, iar o a doua clădire similară, cu o suprafaţă de 12.700 de metri pătraţi urmează să fie finalizată în cel de-al doilea trimestru din 2021, potrivit unor informaţii anterioare.

Grupul francez, care deţine şi administrează Electroputere Parc, mai are în portofoliu şi alte centre comerciale din România (galeriile comerciale Carrefour Orhideea şi Cora Pantelimon din Bucureşti şi Carrefour TOM din Constanţa), precum şi din Europa de Est (Auchan Savoya Park din Budapesta şi Tesco Borska Pole din Plzen).


Hella România produce module electronice de control, actuatori – compartiment motor, pompe de vacuum, pedale de acceleraţie sau module de control a energiei electrice. Printre produsele concepute de către angajaţii centrelor de design şi dezvoltare Hella din Timişoara şi Craiova sunt cele din segmentul de Energy Management (senzori baterie, convertoare DC/DC, module de control al combustibilului, sisteme de management al bateriilor LiIon din maşinile electrice), precum şi sisteme specifice zonei de autonoumus driving (Compact Radar 77GHz) şi de siguranţă a condusului şi a participanţilor la trafic, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Compania a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 3,26 mld. lei (688,8 mil. euro), în creştere cu aproximativ 2% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Hella România a avut în 2019 un profit net de 160,2 mil. lei (33,8 mil. euro), în scădere cu 16% faţă de anul anterior, când câştigul net al producătorului de componente auto a ajuns la 191,3 mil. lei (41,2 mil. euro), conform datelor publice. Compania a avut în 2019 un număr mediu de 4.076 de angajaţi. În perioada stării de urgenţă, Hella a diminuat producţia în fabricile din Timişoara, Arad şi Lugoj, iar o parte dintre angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic.

Hella a intrat pe piaţa locală în 2005, ajungând în prezent să deţină un centru administrativ la Timişoara, trei fabrici (la Timişoara, Arad şi Lugoj), precum şi trei centre de proiectare şi dezvoltare, în Timişoara şi Craiova. Primele două unităţi de producţie realizează sisteme electronice de diferite tipuri, iar fabrica din Lugoj produce sisteme de iluminat şi optice. Pe termen lung, compania dezvoltă tehnologie şi produse în tendinţele viitorului: electrificare, conectivitate şi conducere autonomă.

Unul dintre primii 40 de furnizori automotive în lume şi una dintre cele mai mari 100 de companii industrial germane, grupul Hella dezvoltă şi produce componente electronice şi sisteme de iluminat pentru industria automotive. Potrivit raportului de activitate a grupului Hella, în anul fiscal 2019/2020 vânzările consolidate ajustate după portofoliu şi lichidităţi au scăzut cu 14,3%, ajungând la 5,8 miliarde de euro.

Hella deţine în Europa unul dintre cele mai mari centre de servicii pentru piese de schimb şi accesorii destinate autovehiculelor, servicii de diagnoză şi servicii de asistenţă. Hella produce şi module complete pentru vehicule, sisteme de climatizare şi reţele de bord. Strategia concernului are în vedere, în anii următori, dezvoltarea de proiecte în sectorul electromobilitate prin dezvoltarea de soluţii şi inovaţii în domenii precum Autonomous Driving şi Electric Management pentru maşina electrică.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Mesajul premierului pentru ministerele care au cerut bani și nu i-au cheltuit în primele șase luni

Publicat

în

Ministerele care nu au cheltuit, în primul semestru, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni, a transmis, luni, prim-ministrul Florin Cîţu.

„Cum am promis, rectificarea bugetară începe cu o analiză a execuţiei bugetare pentru fiecare minister în parte. Articolul 56 (1) – Până la data de 25 iulie 2021, ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate transmit la Ministerul Finanţelor o analiză a execuţiei bugetare pe primele 6 luni faţă de programul semestrului I stabilit prin repartizarea pe trimestre, potrivit prevederilor articolului 48 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare. (2) – Pe baza analizei prevăzute la alineat (1), la prima rectificare bugetară din anul 2021 se pot ajusta bugetele ordonatorilor principali de credite cu suma reprezentând diferenţa dintre programul semestrului I şi execuţia bugetară pe primele 6 luni. Rezultatele analizei execuţiei bugetare, analiză care nu are legatură cu protocolul, vor fi prezentate public. Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic, arată premierul.


CITEȘTE ȘI: Deputat PSD: Pentru a produce 1 leu România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Impact între două mașini, în Craiova. Un bărbat a ajuns la spital

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Dăbuleni, județul Dolj, a ajuns la spital, luni, după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. 

Evenimentul a avut loc pe strada Câmpia Islaz din Craiova.

Potrivit IPJ Dolj, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Calafat, pe strada Câmpia Islaz din Craiova, la intersecţia cu strada Bibescu, a intrat în coliziune cu o mașină la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Dăbuleni.


În urma impactului, un bărbat de 37 de ani, din Dăbuleni, pasager dreapta faţă în autoturismul condus de șoferul în vârstă de 62 de ani, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO. GRAV accident în judeţul Olt. Trei persoane au murit, după impactul dintre un TIR şi un autoturism


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Bărbat găsit împușcat în curtea casei

Publicat

în

Un bărbat a fost găsit decedat, luni, în curtea locuinţei sale din localitatea Spătăreasa, judeţul Vrancea, pe cadavru fiind observată o plagă produsă prin împuşcare.

“Dispeceratul (…) a fost sesizat cu privire la faptul că în comuna Ciorăşti, sat Spătăreasa, un bărbat a fost găsit decedat în curtea locuinţei sale. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, stabilind că este vorba despre un bărbat de 46 de ani, din localitate, care prezenta o plagă prin împuşcare”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, scrie Agerpres.


Conform sursei citate, decesul a fost constatat de echipajul de la Serviciul de Ambulanţă judeţean deplasat la faţa locului.

O echipă operativă din cadrul IPJ Vrancea efectuează cercetarea la faţa locului. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii.

“Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.


CITEȘTE ȘI: Un primar s-a sinucis. A fost găsit împuşcat

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.