Connect with us

ACTUAL

Grădiniță din Craiova închisă din cauza cazurilor de coronavirus. Situația unităților de învățământ din județul Dolj

Publicat

în

O grădiniță din municipiul Craiova va suspenda activitatea, după ce trei preşcolari, două educatoare şi o îngrijitoare au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj au făcut situația pentru săptămâna viitoare, peste 70% din cei 91.794 de elevi doljeni urmând să deruleze cursuri „faţă în faţă”. 

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj, Alexandru Gîdăr, a declarat, vineri, că în perioada 22-29 februarie, 12 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică trec din scenariul 2 în scenariul 1, nouă unităţi trec din scenariul 1 în scenariul 2, o unitate (Grădiniţa ‘Raykids’ din comuna Cârcea) va trece din scenariul 2 în scenariul 3, Şcoala Gimnazială din comuna Întorsura va trece din scenariul 1 în scenariul 3, iar la Grădiniţa cu program prelungit Paradisul Copiilor din Craiova se vor suspenda activităţile didactice după ce trei preşcolari, două educatoare şi o îngrijitoare au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

„În conformitate cu datele transmise de CJSU, s-au modificat scenariile de funcţionare pentru câteva unităţi de învăţământ din judeţul Dolj, însă cea mai mare parte a elevilor vor veni săptămâna viitoare la clasă. Astfel, 94 de şcoli cu personalitate juridică şi 234 de structuri arondate vor fi în scenariul 1, 119 şcoli cu personalitate juridică şi 105 structuri arondate vor fi în scenariul 2, iar trei şcoli cu personalitate juridică şi două structuri arondate vor fi în scenariul 3. Având în vedere condiţiile pentru fiecare tip de scenariu, per total, 65,549 de elevi din cei aproape 91.800 vor învaţă ‘faţă în faţă’, iar restul online. Municipiul Craiova rămâne în continuare în scenariul 2. Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice transmise de către Direcţia de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele din fiecare unitate de învăţământ”, a declarat Gîdăr.


În judeţul Dolj, de când a început școala, 26 de elevi şi 16 cadre didactice şi personal au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, fiind suspendate orele „faţă în faţă” pentru un număr de 23 clase şi grupe.

În ultimele 24 de ore, a fost depistat pozitiv câte un elev la: Colegiul Naţional „Ştefan Velovan”, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I”, Şcoala Gimnazială „N. Romanescu”din Craiova, Grădiniţa cu program prelungit „Floare Albastră”, Grădiniţa cu program prelungit „Pinochhio”, Grădiniţa cu program prelungit „Joylight”, unde clasele sau grupele în care învaţă copiii depistaţi pozitiv au trecut online.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

CRAIOVA: Stadionul Tineretului a fost inclus în planul de transformare în complex sportiv

Publicat

în

Stadionul Tineretului din Craiova a fost inclus pe lista sinteză a obiectivelor care vor fi finanțate din bugetul Companiei Naționale de Investiții, a anunțat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

„Răspunsul vine ca urmare a demersurilor inițiate de Consiliul Județean Dolj pentru redarea Stadionului Tineretului circuitului sportiv. După consultarea cu Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, dar și după dezbaterea publică pe care am organizat-o la Craiova în această primăvară, am stabilit destinația pe care o va avea suprafața stadionului: arenă sportivă multifuncțională. Suntem încrezători că vom reuși să oferim lumii sportive un complex la standarde înalte, care să poată găzdui evenimente de rang internațional. În acest fel, vom finaliza o axă a sportului din Craiova, axă în care sunt incluse deja Stadionul «Ion Oblemenco», Stadionul de Atletism «Nicolae Mărășescu» și Sala Polivalentă”, a precizat Cosmin Vasile.

Valoarea demersului, care prevede realizarea unei arene multifuncționale cu o capacitate de aproximativ 4.000 de locuri, la standarde care permit organizarea de competiții internaționale, a fost estimată la 20 de milioane de euro, CJ Dolj alocând, prin bugetul pentru anul în curs, fondurile necesare elaborării studiului de fezabilitate.

Potrivit propunerii înaintate de Consiliul Județean Dolj, complexul va cuprinde un velodrom acoperit, o pistă pentru atletism și un teren multifuncțional pentru o serie întreagă de discipline sportive, precum handbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, scrimă, luptă, judo, box, fotbal de sală, gimnastică și haltere, toate întrunind condițiile necesare pentru organizarea competițiilor naționale si internaționale.


De asemenea, va fi amenajată o piață de acces pietonal, prevăzută cu spații verzi, vor fi create parcări subterane și supraterane, dar și zone de agrement cu piste pentru skateboarduri, role și biciclete.

Investiția vizează un teren cu suprafața totală de 20.704 metri pătrați, intrat în proprietatea CJ Dolj în martie 2019, în timp ce suprafața desfășurată a construcțiilor care vor fi realizate va depăși 10.000 de metri pătrați.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Mesajul premierului pentru ministerele care au cerut bani și nu i-au cheltuit în primele șase luni

Publicat

în

Ministerele care nu au cheltuit, în primul semestru, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni, a transmis, luni, prim-ministrul Florin Cîţu.

„Cum am promis, rectificarea bugetară începe cu o analiză a execuţiei bugetare pentru fiecare minister în parte. Articolul 56 (1) – Până la data de 25 iulie 2021, ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate transmit la Ministerul Finanţelor o analiză a execuţiei bugetare pe primele 6 luni faţă de programul semestrului I stabilit prin repartizarea pe trimestre, potrivit prevederilor articolului 48 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare. (2) – Pe baza analizei prevăzute la alineat (1), la prima rectificare bugetară din anul 2021 se pot ajusta bugetele ordonatorilor principali de credite cu suma reprezentând diferenţa dintre programul semestrului I şi execuţia bugetară pe primele 6 luni. Rezultatele analizei execuţiei bugetare, analiză care nu are legatură cu protocolul, vor fi prezentate public. Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic, arată premierul.


CITEȘTE ȘI: Deputat PSD: Pentru a produce 1 leu România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Impact între două mașini, în Craiova. Un bărbat a ajuns la spital

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Dăbuleni, județul Dolj, a ajuns la spital, luni, după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. 

Evenimentul a avut loc pe strada Câmpia Islaz din Craiova.

Potrivit IPJ Dolj, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Calafat, pe strada Câmpia Islaz din Craiova, la intersecţia cu strada Bibescu, a intrat în coliziune cu o mașină la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Dăbuleni.


În urma impactului, un bărbat de 37 de ani, din Dăbuleni, pasager dreapta faţă în autoturismul condus de șoferul în vârstă de 62 de ani, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO. GRAV accident în judeţul Olt. Trei persoane au murit, după impactul dintre un TIR şi un autoturism


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.