Connect with us

ACTUAL

Gorjeni rătăciți în Craiova, ajutați de polițiști să ajungă la aeroport. Ce mesaj le-a trimis femeia care a ajuns la timp la serviciu în Londra

Publicat

în

Doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Craiova au primit un mesaj de mulțumire, într-una dintre diminețile acestei săptămâni, după ce au ajutat o familie de gorjeni, rătăciți în municipiu, să ajungă la aeroport. 

,,Mă numesc Emilia! Nu am numele sau datele de contact ale poliţiştilor care ne-au ajutat sa ajungem la aeroport în dimineaţa zilei de 24 octombrie, orele 4:30. Ne-am pierdut la semafor în Craiova şi poliţiştii s-au oferit să ne arate drumul spre aeroport. Am ajuns cu bine! Doresc să le mulţumesc”, un asemenea mesaj au primit, săptămâna aceasta reprezentanții IPJ Dolj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu, în dimineaţa zilei de 24 octombrie, Costel şi Marius, doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Craiova, în timp ce desfăşurau o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, pe strada Calea Severinului, din Craiova, au observat un autoturism, care părea să circule cu viteză.


Au oprit mașina prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei, stabilind că în autoturism se aflau un bărbat de 30 de ani, conducătorul autoturismului şi doi pasageri, un bărbat de 60 de ani şi o femeie de 50 de ani, toţi din judeţul Golj.

Întrucât șoferul părea foarte obosit si agitat, poliţiştii au efectuat testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Acesta s-a conformat solicitărilor poliţiştilor, însă i-a rugat ca verificările să dureze cât mai puţin, deoarece în cel mai scurt timp, trebuia să ajungă la aeroport, de unde femeia urma să decoleze cu destinaţia Londra, iar acesta să ajungă în judeţul Gorj, pentru a merge la serviciu.


„Constatând că totul este în regulă, aflând mai multe detalii de la cele trei persoane, care au povestit că, nefiind din judeţ, s-au rătăcit prin oraş şi realizând că nu mai pot ajunge în timp util la aeroport, colegii noştri au luat hotărârea să îi ajute.

Astfel, pentru a preveni un eventual eveniment rutier, generat de oboseală, dezorientare şi presiunea timpului şi convinşi că distanţa pe care o mai aveau de parcurs nu le permitea să ajungă în timp util, colegii i-au condus către aeroport. Şi drumul, parcă, a fost mai scurt! Femeia a ajuns cu bine în Londra, de unde ne-a trimis mesajul de mai sus”, a spus reprezentanta IPJ Dolj.

Cei doi polițiști au menționat că abia după ce s-au asigurat că totul este în ordine cu șoferul au luat decizia să îi ajute.

,,Am observat că era agitat, ulterior am stabilit că este în regulă şi am înţeles motivul agitaţiei! Aşa că am hotărât să îi ajutăm! Este un lucru firesc, omenesc! Ne bucurăm că au ajuns cu bine” este mesajul celor doi agenți.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Sisteme anti-parcare, montate pe gardul unui imobil din Târgu Jiu. Proprietarul a fost amendat

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Adolescent dintr-o comună din Gorj, găsit mort în casă

Publicat

în

Un dosar a fost deschis de poliţiştii din Gorj după ce un adolescent în vârstă de 13 ani, din comuna Căpreni, a fost găsit mort, în pat, de către tatăl său.

Tatăl băiatului a sunat la 112, însă medicii de pe ambulanţă nu l-au mai putut salva.

„La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Gorj care a constatat decesul minorului și o echipă operativă constituită la nivelul subunității care a efectuat cercetarea locului faptei.


În urma examinării vizuale a cadavrului nu s-au observat urme de violenţă la nivelul capului, trunchiului sau membrelor, acesta fiind transportat la Serviciului de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, transmite IPJ Gorj.

CITEŞTE ŞI: Un deținut de la Penitenciarul Craiova a murit la spital


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Miros de gaze la două cafenele din Horezu (Vâlcea). Mai multe persoane au fost evacuate

Publicat

în

Mai multe persoane au fost evacuate din două cafenele, duminică seara, din cauza semnalării de miros de gaze, în oraşul Brezoi din Vâlcea.

Pompierii militari au intervenit, însă nu au fost detectate depăşiri.

„Din cauza semnalării mirosului de gaz la doi operatori economici de alimentație publică din orașul Brezoi; de pe strada Unirii; s-au evacuat 15 persoane aflate în acestea, s-a întrerupt energia electrică și asigurart un perimetru de siguranță. Pompierii militari  sunt la fața locului cu trei echipaje pentru gestionatre situației. La măsurătoare efectuata de echipajul CBRN nu au fost constatate depășiri ale valorilor normale la nici una din substanțele detectabile de către aparatura din dotare”, transmite ISU Vâlcea.


CITEŞTE ŞI: Aparatul radar poate înregistra pe timpul nopţii? Ce răspund poliţiştii

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

OMICRON: Carantină pentru cei ce vin din afara UE și formular de localizare

Publicat

în

Oficialii au anunţat că vor fi introduse restricții în România, după ce au fost confirmate două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

Nicolae Ciucă a anunţat încă de aseară că va dispune primele măsuri pentru a limita răspândirea virusului.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a făcut declaraţii după ședința convocată duminică de premier, după confirmarea primelor două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.


“Persoanele nevaccinate sau care n-au trecut prin boală urmează sa fie carantinare timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătorie, vor intra in carantina timp de 14 zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Pentru limitarea răspândirii variantei Omicron, persoanele care vin din afara UE în România vor trebui să prezinte un test PCR făcut cu cel puțin 48 de ore înainte.

România va introduce formularul de localizare a pasagerilor, pentru toți pasagerii care intră în țară, din 20 decembrie.

Măsurile au fost anunțate de ministrul Sănătății Alexandru Rafila și secretarul de stat Raed Arafat.


Aşadar, persoanele din afara UE care nu sunt vaccinate vor intra în carantină timp de 10 zile.

Persoanele care vin din spațiul UE vor trebui să prezinte certificatul verde, iar persoanele nevaccinate care vin din zona roșie intră in carantină timp de 10 zile. Persoanele nevaccinate și care nu prezintă un test făcut cu 72 de ore înainte intră în carantină 14 zile, a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Formularul de localizare a pasagerilor va trebui completat de toate persoanele care intră în România, din UE sau din afara uniunii.

Introducerea formularului va fi precedată de o stategie de comunicare, a anunțat Raed Arafat.

“Formularul de localizare a pasagerului sau PLF, este deja implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrarea în aeroporturi şi unde, persaoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă şi să îl prezinte la graniţă pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată. Acest formular urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de la directorul ANPC privind alegerea cadourilor pentru sărbători

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.