AcasăACTUALGORJ: Peste 120 de pacienți cu Covid s-au prezentat la Centrul de...

GORJ: Peste 120 de pacienți cu Covid s-au prezentat la Centrul de Evaluare de la Spitalul Județean Târgu Jiu

spot_img

De la deschidere și până în prezent, peste 120 de pacienți s-au prezentat la Centrul de evaluare COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

- Publicitate -

Pacienții pozitivi la coronavirus (înscriși în aplicația CoronaForms-adică au test PCR sau antigen efectuat la o clinică autorizată sau unitate medicală cu paturi), cu forme ușoare și medii, beneficiază aici de evaluare-imagistică și biologică-, alte investigații medicale specifice, de tratamentul necesar (medicamente antivirale), dar și de posibilitatea administrării anticorpilor monoclonali conform protocoalelor medicale în vigoare.

„Până acum, cinci pacienți au beneficiat de tratament cu antiviralul Molnupiravir, aprobat pentru tratamentul formelor uşoare până la moderate de COVID-19 la adulţii care prezintă un risc ridicat de progresie către forme severe de boală și deces”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.


Centrul de Evaluare a fost deschis pe 27 ianuarie, în cadrul fostului Dispensar TBC de la Pasarelă (clădirea de pe strada A.I. Cuza).

Funcționează în regim de spitalizare de zi, cu un program de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Rafila: Vom tăia restricţiile progresiv


 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri