AcasăACTUALGORJ: Grevă de avertisment și la Cariera Jilț Nord

GORJ: Grevă de avertisment și la Cariera Jilț Nord

Angajații din schimbul I, de la Cariera Jilț Nord, au protestat și ei, vineri dimineață, timp de două ore, nemulțumiți fiind că nu s-a deblocat legea privind reducerea vârstei de pensionare. De asemenea, minerii cer și acordarea unui adaos la salariu. 

Aceasta este a două grevă de avertisment din cadrul CEO, după ce joi, angajații de la Cariera Lupoaia au procedat în mod similar. Și aici, vineri a fost a doua zi de protest.

Minerii și energeticienii sunt dezamăgiți de faptul că legea care reduce vârsta de pensionare la 52 de ani, pentru cei care au lucrat minimum 25 de ani în unitățile de producere a energiei pe bază de cărbune, nu este pusă în aplicare de Casa Națională de Pensii, care a interpretat textul ca aplicându-se din momentul publicării.


Totodată, pentru aceleași probleme, un protest al angajaţilor de la CEO a avut loc, joi seara, în municipiul Târgu Jiu.

Au participat la acțiune aproximativ 80 de persoane. Jumătate dintre protestatari au mers la sediile PNL şi PSD din municipiul Târgu Jiu.

„La PNL era uşa închisă. La PSD am găsit un domn. Noi îl căutam pe domnul Weber. L-am rugat să le transmită celor din conducerea organizaţiei doleanţele noastre. Oamenii au vrut să mergem peste ei. L-au căutat pe domnul Weber şi ca urmare a declaraţiilor pe care le-a făcut. Oamenilor nu le vine să creadă această că de modul în care s-au transformat. Înainte, când erau opoziţie ne dădeau dreptate, iar acum ne spun că de ce dorim să ne grăbim“, a spus Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari.


- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri