AcasăACTUALGORJ: Angajatori amendaţi de ITM. Ce nereguli au găsit inspectorii

GORJ: Angajatori amendaţi de ITM. Ce nereguli au găsit inspectorii

13 angajatori gorjeni au fost amendaţi în urma unui control al inspectorilor ITM, fiind verificat modul în care se respectă cerinţele de securitate şi sănătate în muncă. 

Potrivit reprezentanţilor ITM Gorj, au fost aplicate amenzi în valoare de 52.000 de lei, iar acolo unde a fost cazul s-a impus remedierea neconformităţilor.

În privinţa deficienţelor întâlnite, au fost descoperite echipamente de muncă utilizate fără sisteme de protecţie colectivă, fără balustradele solide (suficient de înalte şi având cel puţin o bordură, o mână curentă şi protecţie intermediară), fără platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălţime.


De asemenea, au fost depistaţi lucrători care nu utilizează echipamentele individuale de protecţie corespunzătoare (centuri de siguranţă sau alte mijloace de ancorare, căşti, bocanci) sau angajatori care nu au asigurat condiţii pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de muncă şi postului său.

De asemenea, inspectorii de muncă au controlat 45 de angajatori cu privire la respectarea prevederilor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind dispuse nouă măsuri  de intrare în legalitate.

„Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția atât angajatorilor, cât și angajaților cu privire la importanța respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector- șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.


CITEŞTE ŞI: Banii pentru Terapie Intensivă blocați de Ministerul Sănătății. Acuzațiile unui fost ministru

 

 

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri