Connect with us

ACTUAL

Ghinionul de a fi turist când în stațiunea montană Straja ninge. Bătaia de joc cu o parcare ce costă 35 de lei/zi

Publicat

în

Haos, nervi, agitație, șoferi dezamăgiți și autorități mulțumite că obțin venituri în bugetul local, așa poate fi rezumată situația din parcarea amenajată de Primăria Lupeni în stațiunea montană Straja.  O situație care lasă un gust amar și pentru care plătești sume frumușele dacă stai 4-5 zile în zona respectivă.   

Turiștii care ajung în stațiune sunt lăsați să treacă de barieră, li se eliberează un bon pe care este scris tariful practicat, respectiv 35 de lei/zi și 4 lei/oră, dar aceștia constată că acele locuri despre care li se precizează că sunt disponibile sunt, de fapt, spații între mormane de zăpadă.


Cu excepția părții carosabile, care este practicabilă, zona laterală a drumului, pe care autoritățile  o numesc parcare, nu este deszăpezită. În tot acest timp, bariera se tot ridică, șoferii sunt lăsați să intre în perimetrul respectiv, important fiind, cel mai probabil, ca bonurile să curgă.

Cu gândul că nu trebuie să își strice buna dispoziție, turiștii aleg unul dintre locurile care mai sunt libere și lasă încercarea de a ieși din zonă pentru finalul vacanței.

După câteva zile petrecute în stațiune, vreme în care se bucură de atmosfera greu de egalat asigurată de către proprietarii pensiunilor și de către cei ai unităților economice-zone de agrement, turistul care s-a ambționat să urce cu mașina până la cota 1.400, deși acolo este o parcare pentru care plătești (banii ajung în bugetul local) și este lăsat să ajungă în perimetrul respectiv, ba chiar este asigurat că sunt locuri „mai sus”, va fi obligat să se descurce pentru a relua drumul către casă. În stânga și în dreapta poți observa cum șoferii se ajută reciproc și cum după zeci de minute sărbătoresc izbânda de a ieși…dintr-o parcare amenajată de Primăria Lupeni.


Personalul de la barieră încearcă să salveze situația, conștient fiind de penibilul acesteia, și recunoaște faptul că în ciuda numeroaselor reclamații făcute, nimeni nu a luat măsuri.

„S-au tot făcut sesizări, să știți! Se știe situația, dar nu știm de ce se ajunge aici. Nu avem noi ce să facem”, a spus unul dintre angajați.

Primar: „Am foaie de boală și nu pot să spun nimic oficial”

De toate aceste lipsuri, cu siguranță este conștient și primarul orașului Lupeni, Lucian Resmeriță. Edilul a fost contactat, a stat de vorbă, la telefon, mai bine de 30 de minute, dar când a fost rugat să transmită un mesaj oficial turiștilor care ajung în zonă, și-a amintit, brusc, că este în concediu medical și că nu poate transmite nimic oficial: „Am foaie de boală și nu pot să spun nimic oficial”.

Cert este că nu autoritățile locale sunt răspunzătoare de situația din acea parcare, ci vremea rea, faptul că acolo ninge…culmea!

De vină mai sunt și șoferii care „ar vrea să urce până la cabană”. Păi domnule, primar, nu urcă șoferii de capul lor. Li se ridică o barieră și chiar li se dau asigurări că sunt locuri „mai sus”. Apoi, ca să urci până la cabană…știți și dumneavoastră că nu ai cum întrucât urmează bariera finală. Marea problemă este între aceste bariere. Turiștii o spun răspicat și cu siguranță ați citit mesajele care curg în mediul online, pe grupurile de socializare: „perimetrul respectiv nu este o parcare, este o lipsă de respect la adresa turistului”.

Refuz să cred că șoferii rup sau ridică singuri acele bariere pentru a găsi un loc unde să își lase mașina. De ce sunt lăsați să depășească zona barierei dacă sunt direcționați între mormane de zăpadă și perimetru acoperit cu gheață?!

De vină mai este și presa care vede doar partea urâtă a situației. Păi nu, domnule primar, acesta nu este un răspuns! Plătesc un serviciu și este absolut firesc să am așteptări. Părțile frumoase ale stațiunii Straja sunt multe. Faptul că ați dus tunuri de zăpadă în zonă, că se schiază pe un întreg munte, cum îi mai spun eu, este un lucru firesc ce se petrece, iarna, într-o stațiune montană. Fiți mândru de acest lucru și de faptul că turismul local, care culmea ar trebui să fie unul dintre obiectivele administrației locale, este susținut tocmai de acele persoane care se încăpățânează să ajungă în Straja. Faptul că dăm 7 sau 10 lei pe un pahar de vin nu este treaba edilului local. Faptul că dăm pe o ciorbă  15-18 lei, iar nu e treaba lui. Dar, da, treaba lui este să asigure o parcare decentă, dacă tot o numește parcare și mai și aduce în atenție ideea că a „mărit-o” cu 1.000 de locuri. Am scris, gata, că ați mărit parcarea cu 1.000 de locuri!

Este important, mai ales în această perioadă, să susțineți turismul local, domnule primar! M-ați trimis la Rânca dacă nu îmi convin serviciile de acolo! Vă reamintesc că nu voi renunța la Straja, doar că nu vom mai avea încredere în angajații de la acele bariere de la parcare. Ca mine mai sunt mulți. Vin în Straja pentru atmosferă, pentru prieteniile legate de-a lungul timpului. Să fiți mândru de acest lucru și încercați să rezolvați cumva problema parcării, „minusul stațiunii”, după cum ați spus-o, fără a mai găsi vinovați în jurul dumneavoastră.

Cât despre un răspuns oficial, un mesaj pentru șoferi și turiști, așteptăm ca domnul primar să treacă cu bine peste problemele de sănătate și să îl ofere, din biroul său, nu de acasă, așa cum ne-a promis.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Patronul unui restaurant din Slatina, arestat preventiv pentru trafic de droguri

Publicat

în

Răzvan Braican, patronul restaurantului Casa Domnească, şi un angajat, Bogdan Popa, au fost arestaţi preventiv, în această după-amiază, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc.

Cei doi au fost prinşi, în flagrant, în timp ce încercau să vândă 250 de grame de cocaină, în cetrul Craiovei, miercuri.

Ulterior, procurorii DIICOT Craiova au făcut mai multe percheziţii, la domiciliile celor doi şi la o a trei alocaţie, din Slatina, dar şi la restaurantul Casa Domnească.


Astăzi, Braican şi Popa au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

„În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e C.pr.pen., art. 223 alin. 2 C.pr.pen şi art. 226 C.pr.pen. admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului BRAICAN ALIN RĂZVAN IONUŢ pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.07.2021 şi până la data de 27.08.2021, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului POPA BOGDAN VASILE pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.07.2021 şi până la data de 27.08.2021, inclusiv. În baza art. 230 C.proc.pen. dispune emiterea, de îndată a mandatelor de arestare preventivă faţă de inculpaţii Braican Alin Răzvan Ionuţ şi Popa Bogdan Vasile. În baza art 275 alin 3 C.pr.pen cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 29 iulie 2021, ora 17.20”, se arată în minuta publicată pe site-ul Tribunalului Dolj.

sursa: gazetanoua.ro


CITEŞTE ŞI: VIDEO | Trafic de droguri în judeţul Olt. Procurorii DIICOT au făcut percheziţii

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | TRAGEDIE în Gorj. Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, s-au înecat în Motru

Publicat

în

Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, au murit joi seara înecate în râul Motru, în zona localităţi gorjene Miculeşti.

Potrivit ISU, copilul în vârstă de opt ani şi bunicul său în vârstă de 80 de ani au fost scoşi din apă de localnici. Pompierii au recuperat-o şi pe mama copilului, o femeie în vârstă de 29 de ani.

Toţi trei au fost declaraţi decedaţi


CITEŞTE ŞI: VIDEO | Pod căzut într-o localitate din Teleorman. Mai multe persoane rănite

„Primele echipaje sosite la fata locului au fost echipajul SMURD si un echipaj SAJ care au constatat ca doua persoane fuseseră scoase de catre localnici in stare de inconstienta. Este vorba despre un copil in varsta de aproximativ 8 ani, un barbat de aproximativ 80 de ani si o femeie. S-a trecut imediat la efectuarea manevrelor de resuscitare. Echipajele noastre de interventie au gasit si femeia in apele raului, din pacate tot in stare de inconstienta. Din pacate, in ciuda eforturilor depuse nu s-a mai putut face nimic pentru a le salva pe victime”, transmite ISU Gorj.

CITEŞTE ŞI: Doliu la un liceu din Slatina. Un fost profesor a încetat din viață


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Ministerul Justiției susține înființarea camerelor de anchete pentru minori în toate unitățile de Parchet din țară

Publicat

în

Un grup de lucru constituit la nivelul Ministerului Justiţiei analizează cu prioritate practica instanţelor şi a Parchetelor în cauzele privind infracţiuni sexuale cu victime minore, una dintre soluţiile propuse fiind înfiinţarea camerelor de anchete pentru minori la nivelul fiecărei unităţi de Parchet.

Potrivit unui comunicat al ministerului, grupul de lucru privind victimele infracţiunilor şi-a început activitatea în luna februarie pe trei domenii principale: abuzuri sexuale asupra minorilor, violenţa domestică şi trafic de persoane. Grupul a adus la aceeaşi masă, în întâlniri periodice, reprezentanţii Poliţiei, Parchetelor, Direcţiilor de protecţie a copilului, ai Colegiului psihologilor şi ai mediului universitar, scrie Agerpres.


Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a solicitat grupului de lucru privind problematica victimelor infracţiunilor să analizeze cu celeritate Raportul Inspecţiei Judiciare privind “practica instanţelor de judecată şi a Parchetelor de pe lângă acestea în investigarea şi soluţionarea cauzelor privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore” şi să propună măsuri care să remedieze neajunsurile semnalate.

“Acest raport ar trebui să ofere un tablou de ansamblu asupra practicii judiciare şi a modului în care sunt soluţionate sesizările privind abuzurile sexuale asupra minorilor. Săptămâna aceasta a fost deblocat raportul şi avem de găsit rapid soluţii, fie la nivel legislativ, fie în ceea ce priveşte cooperarea între instituţiile care cercetează infracţiunile, acordă sau ar trebui să acorde asistenţă victimelor. Minorii abuzaţi trec deja printr-o traumă imensă şi trebuie ajutaţi, în niciun caz ignoraţi sau înfieraţi”, a declarat Stelian Ion.

Una dintre soluţiile susţinute de Ministerul Justiţiei este înfiinţarea camerelor de anchete pentru minori la nivelul fiecărei unităţi de Parchet.


O altă decizie deja adoptată la nivelul grupului de lucru este actualizarea HG 49/2011, care aprobă metodologia-cadru pentru intervenţia în echipă multidisciplinară în situaţii de violenţă asupra copilului şi de violenţă în familie.

De asemenea, în urma întâlnirilor de la Ministerul Justiţiei, grupul de lucru a identificat soluţii pentru implicarea asistenţilor comunitari în teritoriu pentru a colabora cu angajaţii Direcţiilor pentru protecţia copiilor, implicarea mediului academic în organizarea unor cursuri de formare pe componenta psihologică şi soluţii pentru o metodologie, la nivelul INML, privind recoltarea probelor serologice şi de ADN.

Grupul de lucru va acorda o atenţie deosebită practicii instanţelor în cauzele privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore şi, în măsura în care se va dovedi necesar, va propune inclusiv soluţii legislative pentru a se ajunge la o practică unitară.

CITEȘTE ȘI:  Ministrul Justiției, avertisment pentru clanurile de interlopi: „Trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.