Connect with us

ACTUAL

Gala Superlativelor, la Slatina. Cinci medici, cetăţeni de onoare ai oraşului

Publicat

în

Cinci medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au primit, miercuri, în cadrul Galei Superlativelor, distincţiile de cetăţeni de onoare ai oraşului. Totodată, au fost premiate principalele instituţii ale judeţului, ONG-uri, dar şi persoane care s-au evidenţiat, prin activitatea desfăşurată în 2009. Şi societăţile comerciale de pe platforma industrială a municipiului au primit distincţii şi diplome.

Printre instituţiile premiate s-au numărat Consiliul Judeţean Olt, Prefectura Olt, Spitalul Slatina, Inspectoratul Şcolar, Jandarmeria, Poliţia sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Primarul Emil Moţ a oferit distincţiile de cetăţean de onoare medicilor Renică Diaconescu, Ela Rusoiu, George Craioveanu, Mădălin Săndulescu şi Andrei Ştefănescu.


Renică Diaconescu primeşte această distincţie pentru dăruirea, profesionalismul și întreaga carieră în domeniul neurologic și pentru demersurile privind înfiinţarea Compartimentului de tromboliză la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unitate spitalicească devenită Centru Regional de Tromboliză.

În urma înființării acestui centru, la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost tratate peste 30 de persoane care au suferit un accident vascular.

Medicii Ela Rusoiu, George Craioveanu, Mădălin Săndulescu şi Andrei Ştefănescu sunt recompensaţi pentru implementarea cu succes a tehnicilor inovative de reconstrucţie maxilo-facială în intervenţii chirurgicale executate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.


Specialiștii în Chirurgie Orală și Maxilo-Facială au efectuat o operație complexă de reconstrucție a mandibulei cu tehnologie 3D. Echipa de medici formată din Andrei Ștefănescu, Mădălin Săndulescu, Ela Rusoiu și condusă de doctorul George Craioveanu realizează la Spitalul Județean de Urgență Slatina de mai mulți ani, intervenții reconstructive din ce în ce mai complexe.

Pentru prima dată, planificarea intervenției s-a realizat 3D, tehnologie care a scurtat efectiv timpul petrecut în sala de operație, intervenția chirurgicală a fost efectuată în aproximativ 11 ore și a cuprins șase operații.

La finalul Galei, Paula Seling a susţinut un recital. De asemenea, Gabriel Bâscoveanu, participant la Vocea României, a interpretat câteva melodii, în cadrul evenimentului. El a fost şi premiat de primărie.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Copil în vârstă de o lună, mort în condiţii SUSPECTE, într-o comună din Dolj. Poliţiştii au deschis un dosar penal

Publicat

în

Un dosar penal a fost deschis de poliţiştii din Dolj pentru moartea suspectă a unui copil în vârstă de aproximativ o lună, din comuna Urzicuţa.

Potrvit IPJ Dolj, poliţiştii au fost sesizați prin apel 112 de către un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Dolj despre faptul că, în urma unei solicitări de natură medicală, efectuată de către o femeie de 39 ani,  din Urzicuța, a fost constatat decesul unui copil în vârstă de aproximativ o lună.

„În cauză,  polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție legală”, transmite IPJ Dolj.


Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, pentru stabilirea cauzei decesului.

CITEŞTE ŞI: Mamă minoră din Vâlcea, cercetată penal după ce a plecat din spital cu bebeluşul său confirmat cu COVID-19

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un primar PNL internat la un spital privat s-a sinucis

Publicat

în

Primarul unei comune din județul Vaslui s-a sinucis într-un spital privat din județul Alba.

Potrivit surselor alba24.ro, primarul comunei Pogoana, din Vaslui, Cristian Spridon, s-a spânzurat cu un cablu, vineri, 17 septembrie, undeva în jurul orei 18.00.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani era primar al comunei din partea PNL Vaslui.


De asemenea, bărbatul era și un cunoscut om de afaceri în județul Vaslui. Acesta avea mai multe ferme de pui.

Potrivit reporterilor de la Vremea Nouă, bărbatul ar fi suferit de o depresie și a venit în Alba pentru a se trata.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj SMURD, dar bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiind constatat decesul.


CITEŞTE ŞI: Mamă minoră din Vâlcea, cercetată penal după ce a plecat din spital cu bebeluşul său confirmat cu COVID-19

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat din Găneasa (Olt), dat dispărut de familie. Cei care îl văd sunt rugaţi să apeleze 112

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Găneasa, este căutat de poliţişti după ce a fost dat dispărut de familie.

Nicolae Fesan a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Semnalmente: înălţime 1,70 m, constituție astenică, ochi căprui, păr cărunt, poartă mustață.


La momentul dispariţiei era îmbrăcat în pantaloni de trening de culoare neagră, pulover bleumarin cu dungi albastre, șapcă de fâș și pantofi sport de culoare neagră.

Persoanele care dețin informații ce pot ajuta la găsirea acestuia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112.

CITEŞTE ŞI: Circulaţie interzisă pe timpul nopţii şi magazine închise de la ora 18.00, în trei localităţi din Olt cu număr mare de cazuri de COVID-19


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.