Connect with us

ACTUAL

FOTO | Zeci de tone de deșeuri ridicate, în câteva zile, din mai multe zone ale Craiovei. Autoritățile fac apel la populație

Publicat

în

Peste 50 tone de deșeuri diverse, resturi de la demolări și construcții, gunoi menajer, toate aruncate pe domeniul public, au fost ridicate de către echipe RAADPFL Craiova și Salubritate Craiova, în ultimele zile. 

Acțiunea face parte din campania de curățenie de primăvară, iar pentru că au devenit un pericol public, Primăria Craiova anunță că va demara și un amplu proces de identificare a proprietarilor de terenuri insalubre, neîngrijite, cărora li se va pune în vedere obligativitatea salubrizării acelor suprafețe, conform Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova.

Pentru că cetățenii certați cu legea au aruncat la voia întâmplării cantități serioase de deșeuri, Primăria Craiova face apel la aceștia, reamintindu-le că fără o colaborare între craioveni și autorități, problema gunoiului nu poate fi rezolvată.


Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să semnaleze astfel de fapte.

„Primăria Municipiului Craiova roagă toți cetățenii de bună credință să semnaleze aceste încălcări ale legii, prin intermediul mijloacelor de comunicare aflate la dispoziția craiovenilor: Telefonul Cetățeanului (0251/984), email relatiicupublicul@primariacraiova.ro, direct pe site-ul instituției www.primariacraiova.ro, la rubrica e-servicii, pe facebook Primăria Municipiului Craiova”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Craiova.

Poliția Locală nu mai este sub coordonarea Primăriei Craiovei, ci a MAI, încă din timpul stării de urgență, fapt pentru care nu mai poate interveni în astfel de situații semnalate.


„Primăria Craiova nu mai gestionează activitatea Poliției Locale, care este încă din timpul stării de urgență în subordinea MAI, iar polițiștii au doar atribuții care țin de pandemie. Apelul de față se îndreaptă spre toți cetățenii, să ne unim împotriva acestor gesturi, dar mai ales să ne unim în a identifica astfel de oameni care nu doar că nu păstrează curățenia, ci chiar aruncă mereu gunoaie în orașul în care trăim”, a spus Aurelia Filip, viceprimarul Craiovei.

În ceea ce privește persoanele care nu-și îngrijesc terenurile aflate în proprietate sau folosință, acestea vor risca amenzi cuprinse între 500 – 1.000 lei, după aprobarea regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova aflat, în această perioadă, în dezbatere publică, pe site-ul Primăriei Craiova (www.primariacraiova.ro), secțiunea Informaţii publice » Transparență decizională » Proiecte de acte normative supuse consultării » Consultare publică on-line sau direct la adresa http://eprim.ro/portal/craiova/stiri.nsf/All/ED5526E038481ACFC225866F004C172C?OpenDocument.

Ulterior aprobării regulamentului, pe lângă amenda prevăzută de acesta, operatorul desemnat pentru salubrizarea domeniului public va ridica deșeurile aflate pe terenuri private și va imputa proprietarilor, după identificarea acestora, costurile acestor operațiuni, ce vor fi ulterior recuperate de la proprietari prin Direcția de Taxe și Impozite a Primăriei Craiova.

Persoanele interesate pot trimite sugestii/observații pe marginea regulamentului, până la data de 12 martie 2021, utilizând formularul de pe site sau pot înregistra o adresă scrisă la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni din cadrul Primăriei Craiova, str. A. I. Cuza nr. 7.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Ministerul Justiției susține înființarea camerelor de anchete pentru minori în toate unitățile de Parchet din țară

Publicat

în

Un grup de lucru constituit la nivelul Ministerului Justiţiei analizează cu prioritate practica instanţelor şi a Parchetelor în cauzele privind infracţiuni sexuale cu victime minore, una dintre soluţiile propuse fiind înfiinţarea camerelor de anchete pentru minori la nivelul fiecărei unităţi de Parchet.

Potrivit unui comunicat al ministerului, grupul de lucru privind victimele infracţiunilor şi-a început activitatea în luna februarie pe trei domenii principale: abuzuri sexuale asupra minorilor, violenţa domestică şi trafic de persoane. Grupul a adus la aceeaşi masă, în întâlniri periodice, reprezentanţii Poliţiei, Parchetelor, Direcţiilor de protecţie a copilului, ai Colegiului psihologilor şi ai mediului universitar, scrie Agerpres.


Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a solicitat grupului de lucru privind problematica victimelor infracţiunilor să analizeze cu celeritate Raportul Inspecţiei Judiciare privind “practica instanţelor de judecată şi a Parchetelor de pe lângă acestea în investigarea şi soluţionarea cauzelor privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore” şi să propună măsuri care să remedieze neajunsurile semnalate.

“Acest raport ar trebui să ofere un tablou de ansamblu asupra practicii judiciare şi a modului în care sunt soluţionate sesizările privind abuzurile sexuale asupra minorilor. Săptămâna aceasta a fost deblocat raportul şi avem de găsit rapid soluţii, fie la nivel legislativ, fie în ceea ce priveşte cooperarea între instituţiile care cercetează infracţiunile, acordă sau ar trebui să acorde asistenţă victimelor. Minorii abuzaţi trec deja printr-o traumă imensă şi trebuie ajutaţi, în niciun caz ignoraţi sau înfieraţi”, a declarat Stelian Ion.

Una dintre soluţiile susţinute de Ministerul Justiţiei este înfiinţarea camerelor de anchete pentru minori la nivelul fiecărei unităţi de Parchet.


O altă decizie deja adoptată la nivelul grupului de lucru este actualizarea HG 49/2011, care aprobă metodologia-cadru pentru intervenţia în echipă multidisciplinară în situaţii de violenţă asupra copilului şi de violenţă în familie.

De asemenea, în urma întâlnirilor de la Ministerul Justiţiei, grupul de lucru a identificat soluţii pentru implicarea asistenţilor comunitari în teritoriu pentru a colabora cu angajaţii Direcţiilor pentru protecţia copiilor, implicarea mediului academic în organizarea unor cursuri de formare pe componenta psihologică şi soluţii pentru o metodologie, la nivelul INML, privind recoltarea probelor serologice şi de ADN.

Grupul de lucru va acorda o atenţie deosebită practicii instanţelor în cauzele privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore şi, în măsura în care se va dovedi necesar, va propune inclusiv soluţii legislative pentru a se ajunge la o practică unitară.

CITEȘTE ȘI:  Ministrul Justiției, avertisment pentru clanurile de interlopi: „Trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Aplicație pentru a opri concursurile aranjate de la stat. Cum funcționează

Publicat

în

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a lansat o aplicație pentru extragerea aleatorie a subiectelor la concursurile organizate pentru ocuparea locurilor de muncă, varinată care, spun reprezentanții instituției, va opri practica aranjamentelor pentru o funcție în administrație.

De această aplicație s-au dovedit a fi interesate, momentan, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, al Energiei, al Sănătății și câteva prefecturi.

„Acesta este un moment al adevărului și vom vedea câte instituții ale statului o vor folosi. Momentan, și-au arătat interesul Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, al Sănătății, dar și câteva prefecturi din țară”, a declarat Liviu Mălureanu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.


Aplicația va selecta, cu 30 de minute înaintea probei scrise, subiectele care vor fi date la concurs și astfel, vor fi împiedicate fraudele.

Mălureanu a mai spus că a pregătit și un proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca aplicația să devină obligatorie în instituțiile publice când se organizează un concurs pentru ocuparea unui loc de muncă vacant.

Aplicația a costat aproximativ 15.000 de lei.


CITEȘTE ȘI:  Noi fonduri europene prin programe transfrontaliere, atrase în Olt. Ce proiecte pregăteşte CJ

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Lac dintr-o comună din Gorj, acoperit cu pământ. Garda de Mediu a aplicat o primă amendă

Publicat

în

O societate care deține o carieră privată de cărbune din județul Gorj a fost amendată de Garda de Mediu, după ce s-a constatat faptul că încălca prevederile privind  gestionarea deșeurilor din industria extractivă. 

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au efectuat un prim control la o exploatare minieră privată care își desfășoară activitatea în localitățile Slivilești și Samarinești, după ce în spațiul public au apărut imagini cu deșeuri(pământ) aruncate într-un lac din Slivilești.

„Din primele cercetări efectuate s-a constatat încălcarea prevederilor legale din domeniul gestionării deșeurilor din industria extractivă (steril ) motiv pentru care societatea in cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 30 000 lei. Deoarece sunt necesare clarificări de la toate entitățile care au emis avize pentru desfășurarea acestei activități, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au decis prin măsuri interzicerea oricărei activități miniere care are legătură cu suprafața luciului de apă afectat”, informează Garda de Mediu Gorj.


Verificările vor continua.

CITEȘTE ȘI: VIDEO & FOTO | Terenuri agricole distruse de avariile CET II Craiova. Plantație de căpșuni bio afectată periodic începând cu anul 2016

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.