AcasăACTUALFOTO | Poluare cu ţiţei pe un râu din judeţul Olt. Conductă...

FOTO | Poluare cu ţiţei pe un râu din judeţul Olt. Conductă spartă de muncitorii la Autostrada Ford

spot_img

O conductă de ţiţei a fost spartă de muncitorii la şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, provocându-se o poluare a râului Olteţ.

- Publicitate -

Evenimentul s-a produs, miercuri, iar la faţa locului forțe din cadrul SGA Olt, ISU Olt, Garda de Mediu Olt și Conpet SA.

„Scurgerea de ţiţei s-a oprit de ieri. În acest moment, lucrăm la limitarea extinderii petei de ţiţei. A fost împrăştiat material absorbant spill-sorb şi au fost montate baraje absorbante. Nu putem preciza când pata de ţiţei se va retrage în totalitate”, a declarat directorul SGA Olt, Adi Barbu.


Potrivit prefectului Florin Homorean, unda de poluare cu țiței se întindea initial pe o lățime de 2-5 metri, iar acum pe toată lățimea cursului de apă.

„În zona de supratraversare a râului Olteţ a conductei magistrale de țiței, în orașul Balș, în zona podului CF și a pasajului de pe Drumul Expres Pitești – Craiova, aflat în construcție, în timpul lucrarilor executate la drumul expres s-a produs un incident la conductă. La faţa locului se constată că au fost luate măsuri de oprire a scurgerilor de țiței, prin închiderea ventilelor pe secțiunea de traversare. Unda de poluare cu țiței se întindea initial pe o lățime de 2-5 metri, acum pe toată lățimea cursului de apă, și pe o lungime de câțiva kilometri, aval de locul incidentului. S-au montat baraje absorbante și se acționează cu materiale absorbante  – spill-sorb”, a transmis prefectul.

GALERIE FOTO:


CITEŞTE ŞI: Dosarul celor patru poliţişti prinşi cu mită, la Pădurea Sarului, restituit procurorilor. Este pentru a doua oară când instanţa decide acest lucru

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri