Connect with us

ACTUAL

FOTO. Poliţiştii din Dolj, percheziţii în Olt. Doi bărbaţi din Milcov, care au furat materiale de construcţii din Dolj, săltaţi

Publicat

în

Doi bărbaţi din comuna olteană Milcov, care ar fi furat materiale de construcţii în valoare de aproximativ 30.000 lei, de la o firmă din Dolj, au fost reţinuţi de poliţişti, în urma unor percheziţii.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Dolj, în cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Craiova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat cinci percheziții domiciliare la imobilele a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 37 de ani, din comuna Milcov, județul Olt, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. Percheziţii în Craiova, în urma unor scandaluri. Bâte, topoare şi săbii găsite la locuinţele unor bărbaţi


În urma perchezițiilor efectuate, au fost găsite mai multe materiale de construcţii, scule şi unelte electrice, care au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Doi bărbați în vârstă de 32 și 37 de ani, ambii din comuna Milcov, județul Olt, au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.

„Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbații ar fi pătruns în noaptea de 6/7 iulie a.c., pe un teren din comuna Cârcea, care aparține unei societăți comerciale al cărei adminstrator este un bărbat de 52 ani, din comuna Mîrșani, de unde ar fi sustras mai multe materiale de construcții, cauzând un prejudiciu de  aproximativ 30.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat de polițiști în proporție de 80%, fiind predat persoanei vătămate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.


În urma probatoriului administrat de polițiști, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii în mai multe judeţe, desfăşurate de poliţiştii din Olt. Suspiciuni de evaziune fiscală

„În cursul acestei zile, cei în cauză urmează să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție legală”, mai spune reprezentantul IPJ Dolj.

La activități au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Secțiile   1- 6, Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj, Serviciul Criminalistic Dolj, precum și polițiști din cadrul  I.P.J. Olt-Poliţia Municipiului Slatina și Secției 4 Poliție Rurală Coteana

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Bărbat găsit mort în curtea casei sale dintr-o comună din Argeș

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna Vedea, județul Argeș, a fost găsit decedat, luni seara, în curtea casei sale, anchetatorii deschizând un dosar penal în acest caz, pentru omor, și depistând și persoana bănuită de comiterea faptei. 

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a fost deschis dosar penal pentru că bărbatul găsit fără suflare prezenta urme de violență pe corp.

„Având în vedere că bărbatul prezenta urme de violență, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. La acest moment, procurorul de caz, împreună cu polițiștii de investigații criminale desfășoară cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită. În urma investigațiilor, a fost identificată o persoană bănuită, care se află în custodia polițiștilor, urmând ca după administrarea probatoriului, procurorul de caz să dispună măsurile legale care se impun”, informează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.


CITEȘTE ȘI: Bărbat găsit împușcat în curtea casei

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

CRAIOVA: Stadionul Tineretului a fost inclus în planul de transformare în complex sportiv

Publicat

în

Stadionul Tineretului din Craiova a fost inclus pe lista sinteză a obiectivelor care vor fi finanțate din bugetul Companiei Naționale de Investiții, a anunțat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

„Răspunsul vine ca urmare a demersurilor inițiate de Consiliul Județean Dolj pentru redarea Stadionului Tineretului circuitului sportiv. După consultarea cu Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, dar și după dezbaterea publică pe care am organizat-o la Craiova în această primăvară, am stabilit destinația pe care o va avea suprafața stadionului: arenă sportivă multifuncțională. Suntem încrezători că vom reuși să oferim lumii sportive un complex la standarde înalte, care să poată găzdui evenimente de rang internațional. În acest fel, vom finaliza o axă a sportului din Craiova, axă în care sunt incluse deja Stadionul «Ion Oblemenco», Stadionul de Atletism «Nicolae Mărășescu» și Sala Polivalentă”, a precizat Cosmin Vasile.

Valoarea demersului, care prevede realizarea unei arene multifuncționale cu o capacitate de aproximativ 4.000 de locuri, la standarde care permit organizarea de competiții internaționale, a fost estimată la 20 de milioane de euro, CJ Dolj alocând, prin bugetul pentru anul în curs, fondurile necesare elaborării studiului de fezabilitate.

Potrivit propunerii înaintate de Consiliul Județean Dolj, complexul va cuprinde un velodrom acoperit, o pistă pentru atletism și un teren multifuncțional pentru o serie întreagă de discipline sportive, precum handbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, scrimă, luptă, judo, box, fotbal de sală, gimnastică și haltere, toate întrunind condițiile necesare pentru organizarea competițiilor naționale si internaționale.


De asemenea, va fi amenajată o piață de acces pietonal, prevăzută cu spații verzi, vor fi create parcări subterane și supraterane, dar și zone de agrement cu piste pentru skateboarduri, role și biciclete.

Investiția vizează un teren cu suprafața totală de 20.704 metri pătrați, intrat în proprietatea CJ Dolj în martie 2019, în timp ce suprafața desfășurată a construcțiilor care vor fi realizate va depăși 10.000 de metri pătrați.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Mesajul premierului pentru ministerele care au cerut bani și nu i-au cheltuit în primele șase luni

Publicat

în

Ministerele care nu au cheltuit, în primul semestru, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni, a transmis, luni, prim-ministrul Florin Cîţu.

„Cum am promis, rectificarea bugetară începe cu o analiză a execuţiei bugetare pentru fiecare minister în parte. Articolul 56 (1) – Până la data de 25 iulie 2021, ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate transmit la Ministerul Finanţelor o analiză a execuţiei bugetare pe primele 6 luni faţă de programul semestrului I stabilit prin repartizarea pe trimestre, potrivit prevederilor articolului 48 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare. (2) – Pe baza analizei prevăzute la alineat (1), la prima rectificare bugetară din anul 2021 se pot ajusta bugetele ordonatorilor principali de credite cu suma reprezentând diferenţa dintre programul semestrului I şi execuţia bugetară pe primele 6 luni. Rezultatele analizei execuţiei bugetare, analiză care nu are legatură cu protocolul, vor fi prezentate public. Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic, arată premierul.


CITEȘTE ȘI: Deputat PSD: Pentru a produce 1 leu România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.