AcasăACTUALFOTO | Peste 800 de persoane, printre care şi minori, care cerşeau,...

FOTO | Peste 800 de persoane, printre care şi minori, care cerşeau, identificate de poliţiştii din Olt. Au fost aplicate sute de amenzi

spot_img

Peste 800 de cerşetori, printre care şi minori, au fost identificaţi de poliţiştii din Olt, în cadrul unei ample acţiuni de combatere a cerşetoriei. Aproape 170 de persoane au fost amendate.

- Publicitate -

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, acţiunea s-a desfăşurat în perioada 19 – 21 august atât în mediul urban, cât și în mediul rural, cu accent pe prevenirea cerșetoriei.

În cadrul activităților desfășurate au fost cooptați și specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în vederea consilierii minorilor, a persoanelor singure sau a celor aflate la nevoie, ce au fost depistate apelând la mila publicului.


Sursa citată mai arată că, în urma activităților desfășurate, au fost legitimate 803 persoane, dintre care şase minori, 46 de persoane fiind conduse la sediile unităților de poliție pentru stabilirea identității acestora.

De asemenea, au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 97.280 de lei, 141 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61 din 1991 și 27 la alte acte normative.

Printre cei depistaţi că creşesc se numără doi tineri în vârstă de 24 şi, respectiv 26 de ani, ambii din municipiul Caracal. Aceștia au fost sancționați contravențional.


Totodată, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din orașul Tălmaciu, județul Sibiu, a fost identificat în municipiul Slatina în timp ce desfășura activități de cerșetorie. Acesta a fost sancționat contravențional.

Şi o femeie în vârstă de 62 de ani, din comuna Valea Mare, județul Olt, a fost identificată în municipiul Slatina desfășurând activități de cerșetorie. Și în acest caz a fost aplicată sancțiune contravențională.

De asemenea, un bărbat de 53 de ani, din comuna Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina, în timp ce apela la mila publicului. Și în acest caz a fost aplicată sancțiune contravențională.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Incendiu de vegetație uscată, de-a lungul căii ferate, între Răcarii de Sus și Răcarii de Jos din județul Dolj

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri