Connect with us

ACTUAL

FOTO | O echipă de tineri din Craiova recondiționează și personalizează articole de încălțăminte

Publicat

în

„Ageless” a pornit ca o idee, s-a transformat într-un plan bine pus la punct, iar rezultatele au început să apară, spune managerul proiectului prin care încălțămintea veche a craiovenilor poate fi curățată, recondiționată sau chiar personalizată. Ovidiu Fudulache încurajează tinerii din Craiova să se implice în viaţa comunităţii şi să dezvolte programe şi deziderate care sa vină în sprijinul acesteia, la fel cum echipa Ageless a ales să facă.

Proiectul prin care se pot recondiționa sau chiar personaliza articolele de încălțăminte a prins contur în aprilie 2019, după ce Ovidiu a văzut un videoclip postat de o persoană din Statele Unite ale Americii.

Povestea noastră a început în luna aprilie 2019, odată cu lansarea competiţiei pentru programul de antreprenoriat social CRAF Craiova – 2019. Cunoşteam conceptul de bază al programului şi totodată luasem contact cu proiectele finanţate în anul 2018. Ceea ce ne‑a atras cel mai mult a fost posibilitatea de a ne antrena într-un proiect prin întermediul căruia ne puteam dezvolta cunoștințele și competențele în materie de gestionare și management de proiect cât și oportunitatea de a veni în sprijinul comunității. Ideea  Ageless, ca și ideea programului CRAF, vine de peste mări și țări, din S.U.A. Un prieten mi-a arătat un clip video în care cineva a reușit să transforme o pereche foarte uzată de adidași, în una care arăta ca și nouă. Atunci am realizat faptul că, în Craiova, nu exista la acea vreme nimeni care să ofere  la pachet atât servicii de curățare, recondiționare cât și de personalizare a articolelor de încălțăminte. Au urmat zeci de ore petrecute vizionând clipuri video și citind articole astfel încât să punem la punct atât necesarul de materiale cât și cunoștiințele legate de procesele pe care urma să le desfășurăm. Abia după ce am înteles cu adevărat în ce constă un astfel de atelier, am realizat impactul pe care l-ar putea avea proiectul nostru atât pentru comunitate, cât și pentru mediul înconjurator”, povestește Ovidiu Fudulache, manager de proiect.


Șapte tineri au crezut în această idee și au pornit la drum. Au mai atras alte două persoane, iar acum fiecare membru al echipei știe ce are de făcut.

Am plecat la drum cu o echipă de șapte voluntari, iar în prezent am ajuns la numărul de nouă voluntari implicaţi. Fiecare membru al echipei are un rol bine stabilit, atribuţiile acestora variază, de la management de proiect şi marketing până la derularea efectivă a proceselor de curăţare, recondiţionare şi personalizare”, mai spune Ovidiu.

Cei care vor să doneze încălțăminte pot lua legătura cu echipa Ageless. Au strâns până acum 200 de perechi de încălțăminte, care după recondiționare vor ajunge la persoane care cu siguranță au nevoie de ele.


Prin Ageless ne-am propus încă de la început să venim atât în sprijinul persoanelor care nu îţi permit să îşi achiziţioneze periodic încălţăminte nouă, cât şi în sprijinul acelora care nu sunt dispuşi să renunţe la o pereche de încălţăminte doar pentru ca au început să se uzeze. Într-o lume în care stima de sine a individului este din ce în ce mai importantă, considerăm că prin intermediul proiectului nostru, reuşim să o cultivăm în fiecare dintre beneficiarii noştri. Totodată, ştiaţi că în S.U.A. se aruncă anual 300 de milioane de perechi de încălţăminte care au o perioada medie de descompunere între 30-40 de ani? Raportat la populaţia României asta ar însemna destul de multă poluare pentru mediul înconjurător. Până în prezent am reuşit să colectăm prin donaţii peste 200 de perechi de încălţăminte pe care încercăm să le recondiţionăm şi să le donăm la rândul nostru persoanelor care au nevoie de ele”, explică tânărul.

Despre cum reușesc să readucă la viață o pereche de încălțăminte nu tocmai bună de purtat și despre ce înseamnă să pui la punct un proiect cu impact asupra comunității, tinerii craioveni vor vorbi în cadrul unui atelier derulat, în ziua de 6 septembrie, pe esplanada din Piața William Shakespeare.

Datorită specificului pe care îl are proiectul nostru, reușim să oferim servicii de calitate și să menținem costul acestora destul de scăzut. Totodată, oferim servicii de pick-up & delivery pe toată raza municipiului Craiova, iar între punctele de colectare deplasările le facem cu trotinete electrice. Sediul nostru se află în cadrul Centrului de Resurse și Angajamente Ford, situat pe Calea București, nr. 154. Încă de la început, ne-am bazat pe social media ca și instrument principal de comunicare. Cei care doresc să beneficieze de serviciile noastre ne pot găsi atât pe facebook (@ageless2k19) cât și pe instagram(agelesssneakers). Pentru cei care vor să vadă live cum reușim să aducem la viață o pereche de încălțăminte uzată, vă așteptăm pe 6 septembrie, pe esplanada din Piața William Shakespeare, unde vom fi prezenți cu un stand în cadrul proiectului „Festivalul Voluntariatului”, mai spune Ovidiu.

Toate proiectele finanțate prin intermediul Centrului de Resurse și Angajamente Ford sunt gândite să funcționeze pentru o perioadă de timp nelimitată. Odată cu implementarea proiectului, acesta trebuie să fie capabil să se autofinanteze, urmând ca acesta să fie preluat de noi generații de voluntari care să ducă mai departe moștenirea proiectului și să urmărească dezvoltarea continuă a acestuia.

Referitor la venituri, sumele de bani obținute sunt reinvestite în  dotări și materiale consumabile, în încercarea de a dezvolta sfera de servicii.

Tarifele pentru serviciile practicate de echipa Ageless sunt cuprinse între 10 și 150 de lei, totul în funcție de ceea ce dorește clientul(curățare standard, albire talpă, revopsire, lipire sau personalizare-cu machete sau manuală-).

Tinerii care se ocupă de proiect vor să deschidă un atelier în centrul orașului și două centre în zone cheie ale urbei unde locuitorii să poată dona încălțăminte.

„Ca și principal obiectiv, ne propunem ca în următorul an să deschidem un atelier în zona centrală a orașului Craiova, astfel încât să creștem gradul de vizibilitate al Ageless. Totodată, în luna septembrie ne dorim să amenajăm în punctele cheie ale oraşului, două spaţii special destinate colectării articolelor de încălţăminte, astfel încât acestea să nu mai ajungă la groapa de gunoi, ci să fie sortate, recondiţionate (dacă este posibil) şi reciclate. Ne-am propus încă de la început să încheiem o serie de  parteneriate cu magazinele de profil ce își desfășoară activitatea în Craiova și sperăm să reușim acest lucru până la finalul anului 2020. Printre altele, împreună cu aceștia ne dorim să realizăm un eveniment de expoziție cu vânzare, iar o parte din vânzări să fie donată către persoanele care  se confruntă cu dificultăți în viață de zi cu zi”, încheie Ovidiu Fudulache.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Şofer din Craiova, prins cu o viteză de peste 200 km/oră, pe un drum din Olt

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Craiova, a rămas fără permis pentru trei luni şi s-a ales şi cu o amendă după ce, vineri după-amiază, a fost depistat de aparatul radar conducând o maşină, pe drumul naţional DN 65, în zona oraşului Scorniceşti din Olt, cu o viteză de peste 200 de kilometri pe oră.

Potrivit IPJ, şoferul a fost înregistrat de aparatul radar TRUCAM cu viteza de 208 km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h.

„Astfel, la ora 15.23, în afara localității Scornicești, a fost depistat un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, fiind Bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, ca măsură complementară”, transmite IPJ Olt.


Vineri, în doar două ore, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care 28 pentru nerespectarea regimului de viteză, fiind reținute 12 permise de conducere, 9 pentru viteză (3 în afara localitătii) și 3 pentru depășire neregulamentară.

CITEŞTE ŞI: Ce a păţit un şofer din Slatina care a condus cu peste 100 de kilometri pe oră, pe o stradă din oraş

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat din Dăneasa a murit înecat, în zona Barajului Drăgănești Olt

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Dăneasa, județul Olt, a murit înecat, vineri după-amiază, tragedia petrecându-se în zona Barajului Drăgănești Olt.  

Potrivit ISU Olt, bărbatul fusese scos din apă, de către aparținători, când pompierii au ajuns la fața locului, dar era în stare de inconștiență.

„La sosirea echipajelor, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din comuna Dăneasa, a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind începute imediat manevrele de resuscitare. Echipajele medicale au executat manevre de resuscitare aproximativ o oră, fără rezultat favorabil, pacientul fiind declarat decedat de medicul SAJ”, au precizat reprezentanții ISU Olt.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | TRAGEDIE în Gorj. Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, s-au înecat în Motru

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost desemnat constructorul pentru tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, vineri, că a fost desemnată și firma care se va ocupa de tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești, fiind vorba despre constructorul care lucrează deja pe loturile doi și trei. 

„Ziua de vineri aduce două vești bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunțat câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3. Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Colonești și Pitești, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

Acesta a anunțat că, din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, dar crede că lucrurile se vor derula mai rapid.

„Există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual – mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, a mai spus Drulă.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

1 – construirea a 121,185 km de drum expres;

2 – crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

3 – îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

4 – reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

CITEȘTE ȘI: Termenul de finalizare a Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, amânat cu un an

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.