Connect with us

ACTUAL

FOTO INCREDIBIL. Ce pot să arunce oamenii în toaletă: Un metru cub de şerveţele umede şi deşeuri textile, scoase la Slatina

Publicat

în

Numai în acest weekend, echipa de intervenție a Companiei de Apă Olt a scos din rețeaua de canalizare de pe strada Aleea Toamnei din municipiul Slatina, aproximativ un metru cub de șervețele umede și deșeuri textile, potrivit unui comunicat remis de CAO.

Sursa citată arată că, din astfel de cauze, la fiecare ploaie apar probleme cu canalizarea.

„Fiecare ploaie înseamnă guri de canal care refuleaza, trafic rutier blocat și multă mizerie pe străzi! Motivul este mereu același, deșeurile pe care unii cetățeni le aruncă în vasul de toaletă sau în rețeaua de canalizare. Numai în acest weekend, echipa de intervenție a Companiei de Apă Olt a scos din rețeaua de canalizare de pe strada Aleea Toamnei din Municipiul Slatina, aproximativ 1 mc de șervețele umede și deșeuri textile. Ieri, rețeaua de canalizare de pe strada Trandafirilor era obturata de bucăți de țeavă și alte obiecte din fier și lemn. Zilnic, sunt zeci de astfel de intervenții și, din păcate, din cauza ignoranței unor cetățeni, cu toții avem de suferit. Funtctionarea sistemului de canalizare depinde de fiecare dintre noi!”, se arată în comunicatul citat.


De aceea, nu trebuie să aruncăm în vasul de toaletă, în chiuvetă sau direct în rețeaua de canalizare:

– ulei folosit și resturi alimentare,

– servetele umede, scutece, absorbante, ață  dentară, betisoare de urechi, hârtii și resturi alimentare,


– medicamente, măști sau mănuși de protectie,

– jucării sau alte obiecte în vasul de toaletă,

– deșeuri textile ( carpe),

– păr.

„Numai hârtia igienică se aruncă în vasul de toaletă! Gunoiul menajer se aruncă în coșul de gunoi! În caz contrar, pe rețeaua de canalizare se formeaza dopuri de deșeuri, iar gurile de canal refuleaza și toată mizeria se împrăștie pe străzi. În zonele unde există stații de pompare a apei uzate, acestea se blochează din cauza deșeurilor din reteaua de canalizare si uneori, motoarele lor electrice se ard”, mai arată reprezentanţii CAO, care fac un apel la toți cetățenii și agentii comerciali sa tină cont de recomandări.

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Bine băut, un șofer din Dolj a intrat cu mașina în gardul unei gospodării. Ce alcoolemie avea

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din localitatea Valea Stanciului, județul Dolj, ese cercetat penal, după ce miercuri s-a urcat băut la volan și a intrat cu mașina în gardul unei gospodării din Gângiova. 

Poliția a fost sesizată chiar de către proprietarul locuinței respective.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 46 de ani, din Valea Stanciului. Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.


Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În ultimele 24 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

Astfel, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 11.000 de lei.


Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 17 de permise de conducere şi au retras șapte certificate de înmatriculare, fiind constatate și patru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Restricţii de circulaţie pentru camioane, pe perioada caniculei. Ce transporturi sunt exceptate

Publicat

în

Joi, vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12:00-20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

CITEŞTE ŞI: COD PORTOCALIU de caniculă, în judeţele din sudul şi sud-vestul ţării


Măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului ”poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia:

• transporturilor de persoane;
• transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
• vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
• transporturi funerare;
• transporturi poştale;
• transporturi de echipamente de prim ajutor;
• transporturi pentru distribuire de carburanţi;
• transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
• transporturi pentru tractări vehicule avariate;
• transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
• transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
• transporturi apă îmbuteliată;
• transporturi produse provenite din exploatări agricole;
• transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

S-a schimbat conducerea Direcției de Sănătate Publică Dolj

Publicat

în

Iuliana Manea este noul director al Direcției de Sănătate Publică Dolj, după ce Valeria Andreescu a demisionat din această funcție, săptămâna trecută. 

Manea va asigura interimatul la DSP Dolj pentru o perioadă de trei luni. Aceasta era coordonator în cadrul instituției, fiind direct implicată în gestionarea pandemiei COVID-19.

Valeria Andreescu a demisionat din funcție având la bază motive personale, după cum a precizat aceasta.


Andreescu era director la DSP Dolj din aprilie 2020, venind la conducerea instituției după demisia Ludmilei Prunariu, cea care a solicitat Ministerului Sănătății, la vremea respectivă, să fie mutată în funcția de director adjunct.

CITEȘTE ȘI: Noile măsuri de RELAXARE începând cu 1 august

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.