AcasăACTUALFostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, trimis în judecată pentru abuz în...

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și fals intelectual

spot_img
- Publicitate -

Fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual, a informat, luni, DNA.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, acesta ar fi acționat în mod direct pentru ca Marcu Olivia Andreea, angajată în funcția de consilier personal, să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract.


Totodată, mai spun anchetatorii, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

„Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, inculpatul Bodog Florian Dorel (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că angajata sa în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului, inculpata Marcu Olivia Andreea, ar fi obținut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv. În același context, în perioada februarie – octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecințe juridice”, se arată în rechizitoriu. 

Ministerul Sănătății a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 de lei.


Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție întrucât Bodog, când a comis faptele, avea calitatea de ministru în Guvernul României. 

CITEȘTE ȘI: PSD cere explicații premierului în urma criticilor aduse de Consiliul Fiscal despre rectificarea bugetară. ,,Manifestă un derapaj major pe partea de cheltuieli bugetare”

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri