Connect with us

ACTUAL

Ford va susţine cinci noi programe de antreprenoriat social. Ce proiecte vor implementa studenţii craioveni

Publicat

în

Cinci noi programe de antreprenoriat social care se vor dezvolta prin Centrul de Resurse și Angajament Ford Craiova (CRAF) au fost anunţate de către reprezentanţii companiei, miercuri. 

La fel ca în ultimii trei ani, EDUCOL a organizat o competiție între studenții de la diverse facultăți din cadrul Universității din Craiova.

Asociația EDUCOL a oferit consiliere și mentorat pentru a ajuta studenții să își definească propunerile și să le prezinte spre analiză către organizație, Ford România, Ford Fund, Primăria Craiova și Asociația Studenților de la Universitatea din Craiova.


Cele cinci proiecte câștigătoare ale programului 2021-2022, selecționate pentru a primi subvenții cuprinse între 15.000 și 45.000 de dolari, mentorat continuu, spații de birouri în clădirea CRAF, acolo unde este cazul, precum și sesiuni de formare în domeniul Design-thinking susținute de Academia Antreprenorială Henry Ford din SUA, sunt:

Basecamp – crearea unei tabere de fitness în aer liber, oferind forme alternative, recreaționale și eficiente de antrenament de grup pentru a contribui la îmbunătățirea sănătății și bunăstării comunității;

SmartEd – vine în sprijinul elevilor pentru a-și îmbunătăți performanța școlară prin dezvoltarea unei platforme educaționale inovatoare online care să conecteze profesori, elevi și părinți;


Sedo (Services and Donations) – crearea unei platforme online care interconectează oamenii ce au nevoie de anumite informații sau servicii cu cei care au capacitatea de a le furniza; și oferă, de asemenea, posibilitatea de a face donații;

Creastation – un centru de programare pentru copiii și tinerii dornici să își dezvolte abilitățile de programare și imprimare 3D;

Clay Studio – un centru artistic de prelucrare a argilei unde participanții își pot descoperi, valorifica și dezvolta abilitățile artistice și, de asemenea, pot conștientiza importanța reducerii utilizării materialelor plastice (prin crearea și utilizarea produselor ceramice);

Leonardo-Geo Mănescu, manager CRAF şi președinte EDUCOL, a menţionat că aplicaţiile care au intrat în competiţie au fost şi multe şi de calitate.

“În această a patra competiție de antreprenoriat am înregistrat o dinamică pozitivă a numărului și calității aplicațiilor. Felicitări tuturor studenților pentru originalitatea și creativitatea proiectelor propuse. Vom continua să sprijinim studenții pentru a-și implementa ideile și pentru a servi comunitatea, ajutându-i să-și pună cunoștințele și viziunea în acțiune”, a spus Mănescu.

Cezar Spinu, Rectorul Universității din Craiova a adăugat: „Universitatea din Craiova a dezvoltat o strategie antreprenorială pe termen lung. Studenții noștri și-au asumat roluri noi, descoperindu-și și valorificându-și potențialul. Răspunsul nostru la exodul intelectual este de a încuraja absolvenții motivați și orientați spre antreprenoriat, capitalizând ceea ce Centrul de Resurse și Angajament Ford Craiova le-a insuflat”.

Cele cinci noi proiecte se vor alătura celorlalte 14 proiecte în curs din cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford, care au primit subvenții în anii precedenți.

Peste 100 de studenți vor lucra împreună la implementarea proiectelor din cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford.

“Acesta este primul meu an în rolul de evaluator și am fost foarte impresionată de propunerile detaliate de proiecte și de planurile de afaceri prezentate de echipele de studenți. Când a fost inaugurat CRAF i-ați putut vedea potențialul, dar acum, la patru ani distanță, se poate observa cu ușurință gama largă de activități comunitare desfășurate și oportunitățile viitoare identificate de studenți pentru a construi împreună o lume mai bună. Vă mulțumesc și felicitări tuturor echipelor”, a declarat Josephine Payne, Președinte Ford România și Directorul Fabricii Ford din Craiova.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Certificatul verde, obligatoriu pentru angajaţii de la stat, care pot rămâne fără loc de muncă. Proiectul a trecut de comisiile Senatului

Publicat

în

Comisiile reunite juridică şi de sănătate au acordat, marţi, cu majoritate de voturi, raport de admitere cu amendamente la propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

Şedinţele celor două comisii, care s-au desfăşurat iniţial separat, au fost întrerupte de parlamentari de la AUR. Şedinţa a fost reluată, la ea participând fizic senatori PNL, USR şi UDMR. De asemenea, AUR a participat la şedinţa comună a celor două comisii cu un grup de deputaţi şi senatori.

Potrivit formei iniţiatorilor, parlamentari de la PNL şi UDMR, propunerea legislativă stipulează că certificatul atestă îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii: trecerea a cel puţin 10 zile de la vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2; trecerea prin boală şi încadrarea între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu acest virus şi rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabilitate 72 ore) sau antigen rapid (48 de ore).


Proiectul de act normativ prevede că personalul în cadrul unităţilor sanitare publice şi private, aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii, din cadrul caselor de asigurări de sănătate, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi unităţilor subordonate, precum şi din cadrul laboratoarelor de analize medicale, este obligat să prezinte certificat digital al UE privind COVID-19.

Printr-un amendament, a fost adăugat şi personalul din cadrul unităţilor de asistenţă medicală profilactică şi curativă şi persoanele fizice care activează ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale şi de medicamente.

CITEŞTE ŞI: CNSU: Noi excepţii de la certificatul verde


„Dispoziţiile (…) se aplică şi autorităţilor, instituţiilor publice şi de interes public, de utilitate publică şi celorlalte unităţi publice, centrale şi locale, regiilor autonome, operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan. În cadrul entităţilor publice şi private, obligaţia prezentării certificatului digital al UE privind COVID-19 revine membrilor Camerei Deputaţilor şi ai Senatului, persoanelor care ocupă funcţii publice sau de demnitate publică, precum şi tuturor categoriilor de personal care îşi desfăşoară activitatea în cadrul respectivelor entităţi”, se arată în amendamentele adoptate de cele două comisii.

Preşedintele Comisiei juridice, Iulia Scântei, a menţionat că şi vizitatorii acestor instituţii trebuie să se supună aceloraşi reguli, potrivit Agerpres.

Senatorul AUR Sorin Mateescu a apreciat că prin propunerea legislativă dreptul la muncă este îngrădit şi că testele trebuie să fie suportate de la bugetul de stat.

Preşedintele Comisiei de sănătate, Adrian Streinu-Cercel, şi-a exprimat nemulţumirea, într-o intervenţie online, că situaţia persoanelor care au trecut prin boală ca asimptomatici nu este reglementată în lege.

sursa: digi24

CITEŞTE ŞI: Craiova: Jumbo, amendat de polițiști. Nu se efectua triaj epidemiologic la intrare în magazin

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Craiova: Jumbo, amendat de polițiști. Nu se efectua triaj epidemiologic la intrare în magazin

Publicat

în

Reprezentanții magazinului Jumbo din Craiova au fost amendați de către polițiști, marți, pentru că nu se efectua triaj epidemilogic, conform legii, la intrare în centrul comercial. 

În cadrul acţiunii desfăsurată astăzi, în Craiova, poliţiştii au informat cetăţenii şi operatorii economici cu privire la noile modificări legislative şi totodată au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19.

Poliţiştii au acţionat în centre comerciale, magazine nealimentare, restaurante, săli de jocuri, mijloace de transport în comun, fiind vizate atât persoanele fizice cât şi juridice.


Astfel, au fost verificate 18 locuri şi medii de interes şi 18 localuri de alimentaţie publică, aplicând amenzi acolo unde a fost cazul.

Unul dintre marile magazine amendate este și Jumbo. Aici, nu se efectua triaj epidemiologic.

„În cadrul acţiunii desfăşurate, cu ocazia controlului efectuat la un centru comercial de pe strada Calea Severinului, din Craiova, poliţiştii au contatat că, la intrarea în încinta centrului, nu se efectua triajul epidemiologic pentru personalul propriu şi pentru vizitatori în condițiile stabilite de lege.


Astfel, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională administratorului societăţii pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, fiind totodată instruit, pe bază de proces-verbal, cu privire la noile reglementări legislative pentru prevenirea efectelor pandemiei de Covid 19″, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

CITEȘTE ȘI: Traficant de droguri, săltat în trafic de poliţiştii din Mehedinţi. Cannabis şi ecstasy, găsite la locuinţa sa

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Traficant de droguri, săltat în trafic de poliţiştii din Mehedinţi. Cannabis şi ecstasy, găsite la locuinţa sa

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 35 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce poliţiştii au găsit asupra sa şi în maşina pe care o conducea o cantitate de droguri şi instrumente pentru prepararea cannabisului.

Potrivit IPJ Mehedinţi, în urma controlului efectuat asupra vehiculului și tânărului, au fost găsite 100 de grame de cannabis, un grinder, un cântar electronic de precizie și suma de 106.000 de lei.

Bărbatul a fost arestat preventiv


„În baza probatoriului administrat, la data de 24 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. –B.T. Mehedinți au dispus reținerea, pentru 24 de ore a bărbatului de 35 de ani.

În aceeași zi, Tribunalul Mehedinți a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile a bărbatului”, transmite IPJ.

Ulterior, luni, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la un imobil, situat în București, unde locuia, fără forme legale, bărbatul de 35 de ani.


În urma acțiunilor, au fost identificate și ridicate aproximativ 3 kilograme de cannabis, 13 comprimate ecstasy, 3 telefoane mobile, un laptop , mai multe recipiente și înscrisuri.

„În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc”, conchid poliţiştii.

CITEŞTE ŞI: Au vrut să fie traficanţi, dar i-au vândut droguri unui poliţist sub acoperire. Ce pedepse au primit patru tineri din Slatina

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.