AcasăACTUALFocuri de armă la frontieră pentru oprirea unor contrabandişti

Focuri de armă la frontieră pentru oprirea unor contrabandişti

spot_img

Mii de pachete cu țigări, în valoare de peste 65.000 de lei, au fost confiscate de către polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației, iar pe timpul acțiunii au fost trase patru focuri de avertisment, doi ucraineni fiind reținuți. 

- Publicitate -

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, la frontiera cu Ucraina, 5.600 pachete cu ţigări, în valoare de 65.520 de lei.

Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment, iar în urma informării autorităților ucrainene, au fost reținuţi doi cetățeni ucraineni implicați în activitatea infracțională.


Luni, polițiștii au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Moiseni, județul Satu Mare, mai multe persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au somat verbal persoanele să se oprească, dar acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Pentru reținerea lor, polițiștii de frontieră au tras 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit și s-au întors pe teritoriul statului vecin.


„În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră care, ulterior, ne-au informat că pe direcția respectivă au reținut doi bărbați, cetățeni ucraineni, implicați în activitatea infracțională. La fața locului, pe teritoriul românesc, au fost descoperite cinci colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.600 pachete cu țigări cu timbru fiscal Duty-Free, în valoare de 53.820 lei”, anunță, marți, Poliția de Frontieră.

Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac cercetări pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale”, informează Poliția de Frontieră.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată pentru a fi confiscată, iar în cauză polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri