AcasăACTUALFocar de COVID-19, la două secţii din Spitalul Slatina. 25 de medici...

Focar de COVID-19, la două secţii din Spitalul Slatina. 25 de medici şi pacienţi, testaţi pozitiv

spot_img

Două focare de Covid-19 sunt active în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, la Cardiologie şi la Unitatea de Primire Urgenţe. Activitatea pe secţia de Cardiologie a fost limitată, rămânând deschisă doar Terapia Intensivă, până la închiderea focarului.

- Publicitate -

Potrivit medicului epidemiolog Cătălin Pătru, focarul de la Cardiologie a debutat la sfârşitul săptămânii trecute. După testarea celor internaţi şi a personalului medical, s-au descoperit 20 de cazuri.

„Este vorba despre opt pacienţi şi 12 membri ai personalului secţiei. În momentul de faţă, una dintre măsurile recomandate a fost de limitare a activităţii doar pentru sectorul de Terapie Intensivă. Se intrenează doar urgenţe şi cazuri care nu pot fi transferate sau relocate către alte unităţi sanitare. Sistarea internărilor este recomandată până la închiderea focarului, având în vedere şi indisponibilizarea unui număr însemnat de angajaţi ai secţiei”, a declarat Cătălin Pătru.


Şi în valul patru al pandemiei, Secţia de Cardiologie s-a confruntat cu un focar de Covid-19, explicaţia specialiştilor finnd legată de afluxul de pacienţi care se adresează acestei secţii, dar şi de vulnerabilităţile acestora.

„Cardiologia este una dintre secţiile care frecvent se confruntă cu aflux de pacienţi, în special în perioada de iarnă. Ultimul focar a fost în timpul valului precedent. Sunt pacienţi cu comorbidităţi, care au boli cronice şi au o mare receptivitate la bolile infecto-contagioase, de aceea ei fac frecvent forme de infecţii respiratorii, atât Covid, dar şi gripă. Noi suntem, ca să zic, obişnuiţi cu genul acesta de coinfecţii la pacienţii din Cardiologie”, a mai spus Cătălin Pătru.

La Unitatea de Primire Urgenţe este vorba despre 5 cazuri, toate în rândul personalului medical.


CITEŞTE ŞI: Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu beneficiază de plafonarea tarifelor la energie și gaz. Facturi refăcute dacă va fi cazul

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri