Connect with us

ACTUAL

Fiica ucigaşului din Oneşti: Pot să las capul plecat în fața familiilor victimelor

Publicat

în

Procurorii pregătesc audierea criminalului din Onești, după ce a fost transferat de urgență la un spital din Bacău, acolo unde se află încă din data de 3 martie. Starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat, acesta fiind din nou intubat. Între timp, cazul ridică numeroase semne de întrebare. Andreea Mihaela Moroșan, fiica ucigașului a declarat, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că este șocată de ceea ce s-a întâmplat și nu poate decât “să stea cu capul plecat” în fața familiilor celor două victime ale tatălui său.

Ea spune că nu știa ce are de gând să facă acesta și nici dacă mama sa a avut sau nu cunoștință de planurile sale. În plus, femeia afirmă că de la tragicul incident și până în prezent poliția nu a contactat-o deloc.

“Nu știu absolut nimic. Alaltăieri am luat legătură cu cineva de la spital, nu mi s-a recomandat. A spus că starea lui s-a înrăutăți încă de la Onești. Nu pot da mai multe detalii pentru că nu știu. Când îmi spun numele, nu mi se dă niciun detaliu, mi se închide telefonul în nas. (…) De atunci nu m-a contactat nimeni. Nici cu mama nu am putut să vorbesc”, a afirmat Andreea Mihaela Moroșan, fiica ucigașului din Onești.


Femeia spune că nu știa ce pune la cale tatăl său, menționând că nu are informații în plus față de cele relatate în media deoarece nu a fost acolo când s-a petrecut incidentul.

“Nu am fost acolo. De când s-a intrat în apartament am sunat la Poliție mi-am dat numele, am relatat despre ce e vorba, mi s-a închis telefonul. Am încercat, am vorbit cu părinții mei… Mama se ruga să iau legătura cu tata ca să aplanez situația”, povestște Andreea Moroșan.

Aceasta spune că se află în stare de șoc chiar și acum, după ce au trecut câteva zile de când s-a petrecut tragedia care a îngrozit o țară întreagă: “Și acum e un șoc. Nu mă pot exprima sub nicio formă. Pot să las capul plecat în față familiilor victimelor. Nu pot spune mai mult de atât. Nu a fost un om perfect. Cu mine nu a avut stări de violență. Că au fost certuri în familie, ca în orice familie, cu mama, dar cu mine nu”.


Femeia a povestit clipele de groază prin care a trecut cu ani în urmă, când ea și mama sa au fost evacuate de jandarmi din apartamentul în care s-a petrecut dubla-crimă.

“Din acel apartament am fost evacuată cu mama mea, am fost agresată cu pistolul la cap, mi s-au pus cătușele, am fost atacată de jandarmi, trântită cu spatele de un perete. M-au scos din casă așa cum eram îmbrăcată. Nici pentru tată nu a fost ușor să își vadă fata așa. Poate că de atunci s-a produs un declic. De atunci noi avem buletinele tot la aceea adresă la acel apartament…Părinții mei cred că am fost dați afară abuziv. Eram doar un copil. Documentele nu au fost la îndemână mea, nu le-am văzut”, spune aceasta.

Întrebată despre un alt episod de sechestru care s-ar fi petrecut în trecut, tot în apartamentul cu pricina, și în care ar fi fost protagoniste chiar ea și mama sa, femeia a respins un astfel de scenariu: “Nu am sechestrat pe nimeni. A fost depusă vreo plângere împotriva mea? De când am fost evacuată de jandarmi nu am mai călcat în apartament”.

Cât privește ipoteza potrivit căreia mama sa ar fi fost complice la teribila crimă, fata a spus că aceasta nu știa ce are de gând tatăl său. Ea nu a putut însă explica existența colierelor identice cu cele care au fost legați la mâini cei doi muncitori înainte de a fi uciși, pe care poliția le-a găsit în geanta mamei sale.

“Ca orice bărbat, poți umblă în geantă soție, a iubitei. E soțul ei de atâta timp și i se permite să umble în geantă. Vă dați seama că ea nu a stat să verifice…”, a mai spus Andreea Moroșan.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Patronul unui restaurant din Slatina, arestat preventiv pentru trafic de droguri

Publicat

în

Răzvan Braican, patronul restaurantului Casa Domnească, şi un angajat, Bogdan Popa, au fost arestaţi preventiv, în această după-amiază, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc.

Cei doi au fost prinşi, în flagrant, în timp ce încercau să vândă 250 de grame de cocaină, în cetrul Craiovei, miercuri.

Ulterior, procurorii DIICOT Craiova au făcut mai multe percheziţii, la domiciliile celor doi şi la o a trei alocaţie, din Slatina, dar şi la restaurantul Casa Domnească.


Astăzi, Braican şi Popa au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

„În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e C.pr.pen., art. 223 alin. 2 C.pr.pen şi art. 226 C.pr.pen. admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului BRAICAN ALIN RĂZVAN IONUŢ pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.07.2021 şi până la data de 27.08.2021, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului POPA BOGDAN VASILE pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.07.2021 şi până la data de 27.08.2021, inclusiv. În baza art. 230 C.proc.pen. dispune emiterea, de îndată a mandatelor de arestare preventivă faţă de inculpaţii Braican Alin Răzvan Ionuţ şi Popa Bogdan Vasile. În baza art 275 alin 3 C.pr.pen cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 29 iulie 2021, ora 17.20”, se arată în minuta publicată pe site-ul Tribunalului Dolj.

sursa: gazetanoua.ro


CITEŞTE ŞI: VIDEO | Trafic de droguri în judeţul Olt. Procurorii DIICOT au făcut percheziţii

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | TRAGEDIE în Gorj. Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, s-au înecat în Motru

Publicat

în

Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, au murit joi seara înecate în râul Motru, în zona localităţi gorjene Miculeşti.

Potrivit ISU, copilul în vârstă de opt ani şi bunicul său în vârstă de 80 de ani au fost scoşi din apă de localnici. Pompierii au recuperat-o şi pe mama copilului, o femeie în vârstă de 29 de ani.

Toţi trei au fost declaraţi decedaţi


CITEŞTE ŞI: VIDEO | Pod căzut într-o localitate din Teleorman. Mai multe persoane rănite

„Primele echipaje sosite la fata locului au fost echipajul SMURD si un echipaj SAJ care au constatat ca doua persoane fuseseră scoase de catre localnici in stare de inconstienta. Este vorba despre un copil in varsta de aproximativ 8 ani, un barbat de aproximativ 80 de ani si o femeie. S-a trecut imediat la efectuarea manevrelor de resuscitare. Echipajele noastre de interventie au gasit si femeia in apele raului, din pacate tot in stare de inconstienta. Din pacate, in ciuda eforturilor depuse nu s-a mai putut face nimic pentru a le salva pe victime”, transmite ISU Gorj.

CITEŞTE ŞI: Doliu la un liceu din Slatina. Un fost profesor a încetat din viață


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Ministerul Justiției susține înființarea camerelor de anchete pentru minori în toate unitățile de Parchet din țară

Publicat

în

Un grup de lucru constituit la nivelul Ministerului Justiţiei analizează cu prioritate practica instanţelor şi a Parchetelor în cauzele privind infracţiuni sexuale cu victime minore, una dintre soluţiile propuse fiind înfiinţarea camerelor de anchete pentru minori la nivelul fiecărei unităţi de Parchet.

Potrivit unui comunicat al ministerului, grupul de lucru privind victimele infracţiunilor şi-a început activitatea în luna februarie pe trei domenii principale: abuzuri sexuale asupra minorilor, violenţa domestică şi trafic de persoane. Grupul a adus la aceeaşi masă, în întâlniri periodice, reprezentanţii Poliţiei, Parchetelor, Direcţiilor de protecţie a copilului, ai Colegiului psihologilor şi ai mediului universitar, scrie Agerpres.


Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a solicitat grupului de lucru privind problematica victimelor infracţiunilor să analizeze cu celeritate Raportul Inspecţiei Judiciare privind “practica instanţelor de judecată şi a Parchetelor de pe lângă acestea în investigarea şi soluţionarea cauzelor privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore” şi să propună măsuri care să remedieze neajunsurile semnalate.

“Acest raport ar trebui să ofere un tablou de ansamblu asupra practicii judiciare şi a modului în care sunt soluţionate sesizările privind abuzurile sexuale asupra minorilor. Săptămâna aceasta a fost deblocat raportul şi avem de găsit rapid soluţii, fie la nivel legislativ, fie în ceea ce priveşte cooperarea între instituţiile care cercetează infracţiunile, acordă sau ar trebui să acorde asistenţă victimelor. Minorii abuzaţi trec deja printr-o traumă imensă şi trebuie ajutaţi, în niciun caz ignoraţi sau înfieraţi”, a declarat Stelian Ion.

Una dintre soluţiile susţinute de Ministerul Justiţiei este înfiinţarea camerelor de anchete pentru minori la nivelul fiecărei unităţi de Parchet.


O altă decizie deja adoptată la nivelul grupului de lucru este actualizarea HG 49/2011, care aprobă metodologia-cadru pentru intervenţia în echipă multidisciplinară în situaţii de violenţă asupra copilului şi de violenţă în familie.

De asemenea, în urma întâlnirilor de la Ministerul Justiţiei, grupul de lucru a identificat soluţii pentru implicarea asistenţilor comunitari în teritoriu pentru a colabora cu angajaţii Direcţiilor pentru protecţia copiilor, implicarea mediului academic în organizarea unor cursuri de formare pe componenta psihologică şi soluţii pentru o metodologie, la nivelul INML, privind recoltarea probelor serologice şi de ADN.

Grupul de lucru va acorda o atenţie deosebită practicii instanţelor în cauzele privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore şi, în măsura în care se va dovedi necesar, va propune inclusiv soluţii legislative pentru a se ajunge la o practică unitară.

CITEȘTE ȘI:  Ministrul Justiției, avertisment pentru clanurile de interlopi: „Trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.