AcasăACTUALFermierii și companiile din industria agroalimentară, susţinute în criza facturilor. Ce spune...

Fermierii și companiile din industria agroalimentară, susţinute în criza facturilor. Ce spune ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu, spune că a sesizat Guvernul pentru necesitatea adoptării unor măsuri de susținere a fermierilor și companiilor din industria agroalimentară, pentru limitarea efectelor negative ale creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale. 

„Susțin adoptarea unor scheme de ajutor de stat pentru operatorii din agricultură pentru a le permite să facă față provocările și să continue să se dezvolte”, a afirmat Chesnoiu.

El a adăugat că un pachet de măsuri pentru sprijinirea fermierilor este „în analiză”.


„În urma întâlnirii pe care am avut-o ieri cu premierul, ministrul de Finanţe, ministrul Energiei, ministrul IMM-urilor, ministrul Mediului, preşedintele ANRE și secretarul general al Guvernului, în privința facturilor la energie electrică, am stabilit să ne concentrăm pe măsuri de compensare a bonusului de cogenerare și de compensare a costului pentru certificatele verzi. Avem în analiză și un pachet de măsuri pentru sprijinirea fermierilor și unităților din industria alimentară în ceea ce privește facturile la gaze naturale.

La Ministerul Agriculturii am inițiat deja o serie de programe de sprijinire a fermierilor, precum schemele de ajutor pentru producția de tomate și alte legume în spații protejate, suportarea a până la 50% din facturile pentru energia electrică folosită pentru irigații, programe de sprijin în zootehnie, sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, continuarea ajutorului de stat  pentru motorina folosită în agricultură, etc”, a mai declarat Adrian Chesnoiu.

sursa foto: captură emisiunea “Reporter 24”


CITEŞTE ŞI: Noul director adjunct AFIR, un fost deputat de Olt

- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri