AcasăACTUALFederația Sanitas, despre testarea personalului medical cu bani proprii: „MS renunță la...

Federația Sanitas, despre testarea personalului medical cu bani proprii: „MS renunță la actul normativ”

spot_img

Sindicaliștii din cadrul Federației Sanitas au anunțat, luni, că personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze pe banii proprii.

- Publicitate -

Federația Sanitas din România spune, într-o postare pe Facebook, că argumentele și presiunile exercitate la Ministerul Sănătății au dat rezultate.

„Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii poprii! Ministrul Sănătății renunță la actul normativ pe care îl propusese guvernului, în acest sens, cu două luni în urmă”, arată Sanitas.


Sindicaliștii Sanitas au făcut publice rezultatele primei evaluări reale a situației vaccinarii salariaților din Sănătate.

Potrivit Federației Sanitas din România, 60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

În luna iunie, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că testarea personalului medical care nu dorește să se imunizeze nu va fi suporatată nici de unităţile sanitare şi nici de minister.


CITEȘTE ȘI: A fost definitivat ordinul care va obliga personalul medical să se testeze periodic

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri