AcasăACTUALFavipiravirul va fi disponibil și în farmaciile cu circuit deschis. Anunțul ministrului...

Favipiravirul va fi disponibil și în farmaciile cu circuit deschis. Anunțul ministrului Rafila

spot_img

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat, miercuri, că antivirale precum Favipiravir vor fi în farmaciile cu circuit deschis.

- Publicitate -

Totodată, ministrul a spus, în cadrul ședinței de Guvern, că facilitarea testării va duce la controlul pandemiei. Acest lucru pentru că un caz diagnosticat și izolat nu va mai transmite boala.

„O persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze așa cum trebuie de asistență de sănătate din timp și nu ajunge în stadii tardive ale bolii greu controlabile care au dus – ați văzut – la o mortalitate foarte mare. Din punctul de vedere al mortalității, în acest moment, față de situația similară din luna octombrie, când se înregistra același număr de cazuri, mortalitatea este de circa 8 – 10 ori mai mică”, a spus Rafila.


Ministrul Sănătății a anunțat că Favipiravirul va fi disponibil și în farmacii cu circuit deschis.

„În ceea ce privește medicația antivirală inovativă, sper să putem să semnăm primul contract cu MSD chiar în aceste zile și până spre sfârșitul lunii, așa cum am promis, primele cantități de antivirale inovative să se găsească atât la nivelul spitalelor, cât și la nivelul centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților, unde pot primi și tratamentul gratuit. În plus, toate aceste centre și spitale au Remdesivir, acel antiviral injectabil, au Favipiravir, despre care am făcut o informare pentru populație extrem de accesibilă. Medicamentul Favipiravir se va găsi în scurt timp și în farmacii cu circuit deschis, dar va fi eliberat strict numai pe bază de prescripție și cu o evidență clară, pentru că e medicament toxic și trebuie să evităm ca populația să consume un astfel de produs atunci când nu este necesar”, a mai spus Alexandru Rafila.

CITEȘTE ȘI: A fost inaugurat, la Spitalul Slatina, Centrul de tratament pentru bolnavii de COVID cu forme uşoare. Pacienţii au la dispoziţie şi un număr de telefon


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri