AcasăACTUALFără produse de plastic în magazine. ,,Doar stocurile mai pot fi utilizate”

Fără produse de plastic în magazine. ,,Doar stocurile mai pot fi utilizate”

spot_img

Obiectele din plastic urmează să fie scoase din comerț, după ce Guvernul a adoptat proiectul de ordonanță privind reducerea impactului acestor produse asupra mediului.

- Publicitate -

Proiectul aprobat de Guvern interzice punerea pe piaţă a produselor din plastic şi nu fabricarea lor, a explicat ministrul Mediului, Tanczos Barna, miercuri, la finalul şedinţei Executivului.

Producătorii români pot produce pentru export şi doar pentru ţările din afara UE însă nu pot comercializa în țară produse din plastic, potrivit Mediafax.


Pe lista cu produse vizate de noile reguli sunt beţişoarele de urechi, beţele pentru baloane, paiele pentru băuturi, paharele, farfuriile şi tacâmurile din plastic. De asemenea, este vorba despre pungile de transport, filtrele de tutun şi echipamentele de pescuit care conţin plastic.

Ministrul Mediului a explicat că stocurile aflate pe piaţă vor fi epuizate, iar comercianţii nu vor fi amendaţi.

„Stocurile sunt greu de estimat, cantităţile nu sunt certe… Stocurile pot fi utilizate, nu mai pot ieşi produse noi din fabrică sau din import… Se utilizează treptat, nu sunt prevăzute nicăieri amenzi pentru stocurile care în prezent sunt pe piaţă. Amenzile, doar la producătorii care nu respectă legea şi la importatorii care vor încerca să pună pe piaţă”, a spus ministrul Mediului.


Normele de aplicare a ordonanței de Guvern vor fi stabilite în perioada următoare.

CITEȘTE ȘI: Amenzi pentru craiovenii care nu depun declarația pentru taxa de salubrizare

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri