AcasăACTUALFamilii din Ucraina, cazate într-un cămin al Universității din Craiova. Vor să...

Familii din Ucraina, cazate într-un cămin al Universității din Craiova. Vor să rămână în oraș și își caută un loc de muncă

spot_img

Șapte familii din Ucraina sunt cazate, de câteva zile, într-un cămin al Universității din Craiova, studenții petrecând timp cu micuții și cu mamele acestora, pentru a le schimba, măcar puțin, starea de sprit.  Astfel, tinerii care studiază muzică vin și le cântă, cei de la teatru pun în scenă spectacole, în timp ce lectorii străini le citesc povești. 

- Publicitate -

Fiecare dintre familiile care a ajuns în acest cămin trăiește o dramă, de când a început războiul. Au fugit din calea bombardamendatelor, în primul rând, pentru micuți.

Toate cele șapte familii au legat prietenii, treptat învață și limba română și, foarte important pentru ei, au prins încredere în tinerii care vin cu diverse activități pentru a le face șederea plăcută(muzică, piese de teatru, povești).


În prezent, 19 persoane sunt acum cazate într-un cămin al Universității din Craiova.

Copiii au fost atrași de roboțeii dansatori de la INCESA, dar nici poveștile citite de lectorii străini nu au fost mai prejos.

Conducerea Universității a pus la dispoziția refugiaților din Ucraina 50 de locuri de cazare.


Momentan, familiile vor să rămână aici și să-și găsească un loc de muncă în Craiova și spun că iau în calcul să revină acasă doar dacă rușii vor înceta atacurile.

CITEȘTE ȘI: Acţiune de împădurire organizată la Slatina de tinerii social-democraţi

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri