AcasăACTUALFacturile care nu au respectat plafoanele reglementate vor fi refăcute. Anunțul premierului...

Facturile care nu au respectat plafoanele reglementate vor fi refăcute. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Facturile care nu au respectat plafoanele reglementate vor fi refăcute, anunță premierul Nicolae Ciucă. El spune că vor fi elaborate noi scheme de sprijin pentru consumatorii de energie electrică și gaze naturale.

„Am convocat o ședință cu miniștrii Finanțelor, Energiei, Agriculturii, Antreprenoriatului si Turismului, Mediului și președintele ANRE pentru a stabili noi măsuri de protejare a populației și a inteprinderilor de efectele creșterii prețurilor la energie. Românii au nevoie de garanții privind corectitudinea facturării consumului de energie electrică și gaze și gaze. În același timp, sunt necesare și măsuri de sprijin pentru companii în această perioadă dificilă. Aceste măsuri vor contribui la creșterea rezilienței economice și la menținerea locurilor de muncă”, spune premierul Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

El precizează că urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate.


„Până la refacerea calculelor, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalități. De la 1 aprilie consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 de kw/h vor beneficia de o nouă schemă de protecție care va include TVA de 5% precum și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare. Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare și contravaloarea certificatelor verzi”, adaugă Ciucă.

Premierul spune că va fi elaborată o schemă de sprijin și pentru gaze naturale.

„În domeniul sectorului agricol și al industriei alimentare vom lansa măsurile de sprijin la 1 februarie și le vom menține până pe 1 iulie. Analizăm la nivelul guvernul introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri. Protejarea cetățeanului este principala preocupare a guvernului. E foarte important să înșțelegem că aceste măsuri necesită coerență și coordonare folosind toate pârghiile de care dispunem. Vom prezenta aceste măsuri în urmîătoarea ședință a coaliției”, conchide premierul Nicolae Ciucă.


- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri