AcasăACTUALExtindere și securizare completă la Aeroportul Craiova. În ce stadiu se află...

Extindere și securizare completă la Aeroportul Craiova. În ce stadiu se află cele două proiecte

spot_img

Două dintre proiectele aflate în implementare la Aeroportul Internațional Craiova sun în grafic, în privința desfășurării lor, anunță președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. Acestea investiții vizează extinderea aeroportului și securizarea completă a acestuia. 

- Publicitate -

Pe șantierele deschise, în această perioadă, se lucrează atât la pregătirea terenului pentru construirea noului terminal al Aeroportului Craiova, cât și la amenajarea drumului perimetral al obiectivului.

„Pe terenul pe care se va ridica cel de-al doilea terminal al Aeroportului Internațional Craiova se lucrează la defrișarea vegetației și la îndepărtarea moluzului rezultat din demolări. Odată finalizate aceste operațiuni, construcția va putea fi demarată. Finanțarea pentru proiectul de extindere și modernizare se va realiza cu fonduri europene obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în valoare de aproximativ 97 milioane de euro”, a menționat Cosmin Vasile.


Simultan, drumul tehnologic perimetral prinde formă. În plus, a mai spus reprezentantul CJ Dolj, se lucrează și la amenajarea gardului perimetral al aeroportului, lucrări prevăzute în proiectul de securizare completă a aeroportului.

„Aceste lucrări se realizează în cadrul proiectului de securizare completă indoor și outdoor a Aeroportului Internațional Craiova, proiect ce presupune și realizarea unui sistem de iluminat al drumului, a unui sistem de detecție și control de acces pe tot perimetrul, a unei remize pentru echipa de intervenție rapidă, dar și achiziționarea de echipamente și sisteme de control de securitate pentru pasageri, bagaje și mărfuri. Valoarea totală a acestei investiții se ridică la peste 15 milioane de euro și este asigurată din fonduri europene”, a conchis președintele CJ Dolj.

CITEȘTE ȘI: Detalii de ultim moment despre deschiderea primilor kilometrii din Drumul Expres Craiova-Piteşti


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri