AcasăACTUALExercitarea profesiei de bonă, simplificată. Nu se mai face inspecția socială

Exercitarea profesiei de bonă, simplificată. Nu se mai face inspecția socială

spot_img

Modificarea Legii privind exercitarea profesiei de bonă, în vederea accesului mai facil al familiilor la serviciile de îngrijire a copiilor, a fost aprobată, joi, de Gruvern. Astfel, serviciile pe care le acordă bona nu mai sunt supuse controlului inspecției sociale.

- Publicitate -

Conform actului normativ, exercitarea profesiei de bonă se poate realiza și printr-un contract individual de muncă încheiat de bonă cu părintele sau reprezentantul legal al copilului, pe lângă modalitățile existente până la această dată- contract de muncă încheiat de bonă cu o persoană juridică sau desfășurarea activității bonei ca persoană fizică autorizată.

Este o măsură prevăzută în programul de guvernare 2021-2024″, a spus Cărbunaru, după şedinţa de guvern.


Actul normativ, potrivit acestuia, facilitează accesul familiilor la serviciile de îngrijire şi supraveghere a copilului pe timp de zi.

“Prin această măsură, Guvernul aprobă modificarea şi completarea acestei legi pentru a facilita accesul familiilor la serviciile de îngrijire şi supraveghere a copilului pe timp de zi, inclusiv la accesarea ajutorului financiar acordat familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă”, a adăugat Cărbunaru.

CITEȘTE ȘI:Bugetarii ar trebui să primească tichetele de vacanță până pe 1 iunie. Și firmele din mediul privat pot oferi aceste bonusuri 


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri