Connect with us

ACTUAL

Elevii de 10 ai Slatinei își pot ridica premiile în bani promise de municipalitate

Publicat

în

Elevii slătineni care au reuşit să obțină nota maximă la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională își pot ridica recompensele financiare acordate de către municipalitate, începând de astăzi. 

Potrivit unui proiect aprobat, toți elevii vu note maxime al examenele finale primesc câte 1.044 de lei.

„În primul rând, vă felicit din suflet pentru rezultatele deosebite pe care le-ați obținut la evaluarea națională și examenul de bacalaureat! Deși anul acesta este unul atipic, iar ceremonia de premiere nu va mai putea fi susținută din cauza contextului pandemic, în continuare îmi voi onora promisiunea, și începând chiar de astăzi, fiecare elev cu rezultate de zece la examenele mai sus menționate va putea merge cu actul de identitate la Direcția Economică pentru a-și revendica premiul”, este mesajul primarului municipiului Slatina, Emil Moț.


Media 10 la Evaluarea Națională au obţinut elevii:

 1. Maria – Giulia – Elena Ilie – Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”
 2. Alin – Teodor Nedelea – Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”
 3. Roberta – Bianca – Gabriela Țucă – Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”
 4. Alexandra – Nicoleta Untea – Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”
 5. Andrei Vasiloiu – Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”
 6. Vlad – Gabriel Vârşă- Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”
 7. Bianca – Mihaela Bărbuia- Colegiul Național ” Ion Minulescu”
 8. Iulia – Maria Grădinaru – Colegiul Național ” Ion Minulescu”
 9. Andreea – Bianca Iordache – Colegiul Național ” Ion Minulescu”
 10. Mihnea Niţu– Colegiul Național ” Ion Minulescu”
 11. Eduard Ștefănuț Petre – Colegiul Național ” Ion Minulescu”
 12. Larisa – Cătălina Gîlcă – Şcoala Gimnazială „George Poboran”
 13. Raluca – Ana – Maria Udrea – Şcoala Gimnazială „George Poboran”
 14. Ioana – Lorena Ristea – Liceul cu Program Sportiv
 15. Anca – Gabriela Mereu– Şcoala Gimnazială „Ștefan Protopopescu”

Media 10 la examenul de Bacalaureat au obţinut elevii:

 1. Maria – Cristina Antonescu – Colegiul Național ” Ion Minulescu”
 2. Adelina – Maria Popescu – Colegiul Național ” Ion Minulescu”
 3. Diana – Cristina Dumitru – Colegiul Național ” Ion Minulescu”
 4. Maria Dîrstaru– Colegiul Național ” Ion Minulescu”
 5. Vlad – Florin Filip – Colegiul Național ” Ion Minulescu”
 6. Andra – Adelina Cucu– Colegiul Național ”Radu Greceanu”
 7. Denisa – Florentina – Rebeca – Cecilia Minescu – Colegiul Național ”Radu Greceanu”
 8. Raluca – Teodora Stanciu – Colegiul Național ”Radu Greceanu”
 9. Diana – Teodora – Ramona Ionică – Colegiul Național ”Radu Greceanu”
 10. Georgiana Corbeanu – Colegiul Național ”Radu Greceanu”

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Şofer din Craiova, prins cu o viteză de peste 200 km/oră, pe un drum din Olt

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Craiova, a rămas fără permis pentru trei luni şi s-a ales şi cu o amendă după ce, vineri după-amiază, a fost depistat de aparatul radar conducând o maşină, pe drumul naţional DN 65, în zona oraşului Scorniceşti din Olt, cu o viteză de peste 200 de kilometri pe oră.

Potrivit IPJ, şoferul a fost înregistrat de aparatul radar TRUCAM cu viteza de 208 km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h.

„Astfel, la ora 15.23, în afara localității Scornicești, a fost depistat un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, fiind Bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, ca măsură complementară”, transmite IPJ Olt.


Vineri, în doar două ore, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care 28 pentru nerespectarea regimului de viteză, fiind reținute 12 permise de conducere, 9 pentru viteză (3 în afara localitătii) și 3 pentru depășire neregulamentară.

CITEŞTE ŞI: Ce a păţit un şofer din Slatina care a condus cu peste 100 de kilometri pe oră, pe o stradă din oraş

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat din Dăneasa a murit înecat, în zona Barajului Drăgănești Olt

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Dăneasa, județul Olt, a murit înecat, vineri după-amiază, tragedia petrecându-se în zona Barajului Drăgănești Olt.  

Potrivit ISU Olt, bărbatul fusese scos din apă, de către aparținători, când pompierii au ajuns la fața locului, dar era în stare de inconștiență.

„La sosirea echipajelor, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din comuna Dăneasa, a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind începute imediat manevrele de resuscitare. Echipajele medicale au executat manevre de resuscitare aproximativ o oră, fără rezultat favorabil, pacientul fiind declarat decedat de medicul SAJ”, au precizat reprezentanții ISU Olt.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | TRAGEDIE în Gorj. Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, s-au înecat în Motru

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost desemnat constructorul pentru tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, vineri, că a fost desemnată și firma care se va ocupa de tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești, fiind vorba despre constructorul care lucrează deja pe loturile doi și trei. 

„Ziua de vineri aduce două vești bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunțat câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3. Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Colonești și Pitești, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

Acesta a anunțat că, din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, dar crede că lucrurile se vor derula mai rapid.

„Există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual – mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, a mai spus Drulă.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

1 – construirea a 121,185 km de drum expres;

2 – crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

3 – îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

4 – reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

CITEȘTE ȘI: Termenul de finalizare a Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, amânat cu un an

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.