AcasăACTUALDSP confirmă cinci cazuri de infectare cu Omicron, în judeţul Olt

DSP confirmă cinci cazuri de infectare cu Omicron, în judeţul Olt

Cinci cazuri de infectare cu tulpina Omicron a COVID-19 au fost confirmate în judeţul Olt, marţi după-amiază, potrivit unui comunicat remis de DSP.

Este vorba despre patru femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 23 şi 64 de ani, una dintre femei având istoric de călătorie în Marea Britanie.

„În după-amiaza zilei de 10 ianuarie 2022, la nivelul judeţului Olt s-au înregistrat primele cinci cazuri confirmate cu infecţia SARS-CoV2, varianta B1.1. 529 (Omicron). Este vorba despre patru cazuri de sex feminin şi un caz de sex masculin: patru cazuri din mediul urban, un caz din mediul rural; vârste cuprinse între 23- 64 ani. Persoana de sex masculin, în vârstă de 54 ani, cu istoric de călătorie din Marea Britanie, a prezentat simptomatologie specifice bolii la aproximativ cinci zile de la sosirea în România”, transmite DSP Olt, într-un comunicat de presă.


Cele cinci cazuri au fost izolate la domiciliu.

„În jurul cazurilor s-au efectuat anchetele epidemiologice pentru stabilirea perioadei de izolare, cât şi pentru identificarea contacţilor direcţi, în vederea carantinării”, mai spun reprezentanţii DSP.

CITEŞTE ŞI: O profesoară din Olt, cercetată disciplinar după ce şi-a expus pe Whatsapp zona genitală şi sânii. Elevii şi ceilalţi profesori au văzut fotografiile


- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri