AcasăACTUALDroguri, vândute în centrul Slatinei. Traficanţii nu ştiau că fac tranzacţii cu...

Droguri, vândute în centrul Slatinei. Traficanţii nu ştiau că fac tranzacţii cu poliţişti sub acoperire

spot_img

Patru ani şi două luni de închisoare cu executare este pedeapsa primită de un slătinean care a vândut droguri, chiar în centrul Slatinei, în parcarea fostului Magazin „Oltul” . În cazul complicelui său, magistraţii Tribunalului Olt au dispus o pedeapsă de un an şi 11 luni cu suspendare. Cumpărători erau chiar anchetatorii, sub acoperire.

- Publicitate -

Potrivit încheierii instanţei, cei doi erau consumatori de droguri și se întâlneau deseori pentru a consuma cannabis.

Pentru că unul dintre ei avea nevoie de bani, i-a cerut prietenului său să îl ajute să vândă o cantitate de droguri pe care o adusese din Anglia.


Acesta din urmă se oferă să îl ajute și astfel îi găsește cumpărători. Doar că aceştia sunt un investigator sub acoperire „Ionescu” şi un colaborator al anchetatorilor, primul dorind „să cumpere cât mai multă marfă”.

Inculpatul s-a întâlnit de mai multe ori cu investigatorii sub acoperire si le-a vândut acestora diverse cantități de cannabis.

Tranzacţiile s-au desfăşurat chiar în centrul Slatinei, în parcarea Magazinului Winmarkt.


Cea mai mare cantitate cumpărată de „Ionescu” a fost 78,31 grame de cannabis în schimbul sumei de 4.000 de lei.

În noiembrie 2021, anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa primului inculpat şi i-au controlat autoturismul.

Au fost descoperite următoarele: un dispozitiv de mărunţire metalic, de culoare argintie („grinder”), un dispozitiv de mărunţire metalic, de culoare argintie, inscripţionat „TOBI” („grinder”), un dispozitiv de mărunţire din material plastic, de culoare albastră, inscripţionat „TOBI” („grinder”) şi un cântar electronic de culoare gri, în care s-a pus în evidenţă THC, substanţă psihotropă, biosintetizată de planta cannabis, cantitatea de 0,20 grame de cannabis, aflată într-un dispozitiv de mărunţire metalic, multicolor, inscripţionat „TOBI” („grinder”), cantitatea de 0,88 grame de cannabis, ambalată într-un recipient din material plastic de culoare galbenă, precum şi o ţigaretă artizanală care conţinea cannabis şi tutun.

Primul bărbat, cel care adusese drogurile din Anglia, a fost condamnat la patru ani şi două luni închisoare cu executare, în timp ce prietenul său a primit o pedeapsă de un an si 11 luni închisoare cu suspendare.

Sentinţa dispusă de Tribunalul Olt, săptămâna trecută, nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

CITEŞTE ŞI: Trei persoane reținute, după ce au provocat un scandal într-o comună din Gorj

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri