AcasăACTUALDosarul electronic de sănătate a devenit funcțional

Dosarul electronic de sănătate a devenit funcțional

Dosarul electronic de sănătate al pacientului (DES), ultima verigă a informatizării sistemului sanitar, a devenit recent funcţional după trei ani şi jumătate de când a fost blocat din cauza vulnerabilităţilor avute în forma în care a fost proiectat. 

Dosarul electronic de sănătate al pacientului, ultima verigă a informatizării sistemului sanitar, a devenit recent funcțional, după trei ani și jumătate de când a fost blocat din cauza venerabilităților avute în forma în care a fost proiectat.

DES conține într-o formă standardizată toate informațiile relevante despre starea de sănătate a pacientului: de la alergii și intoleranțe, proteze și alte dispozitive medicale interne, transplanturi, istoricul de boli/diagnostice, boli transmisibile, intervenții şi proceduri suferite de-a lungul timpului, rezultatele analizelor făcute de pacient de-a lungul timpului, imunizări, dacă are boli ereditare în familie, care au fost cauzele decesului membrilor familiei sale, care sunt bolile de care suferă membrii familiei sale.


În noua versiune a dosarului electronic, pacienții pot cere ștergerea/anonimizarea datelor medicale cuprinse în propriul dosar, scrie economica.net.

Pacientul se poate conecta la portalul DES de la orice dispozitiv cu conexiune la internet, accesând adresa des-cnas.ro, și urmând instrucțiunile pentru pacienți afișate pe pagină.

Concret, introduceți CNP-ul pe acest portal la „autentificare cu cod asigurat sau CNP”. În pagina nou-deschisă, veţi introduce codul de trei caractere de pe poziția cerută de portal din matricea de securitate, precum și parola aleasă la momentul înregistrării contului.


La prima autentificare în portal a unui pacient, acesta va fi îndrumat să își definească o parolă.

CITEȘTE ȘI: A mai fost aprobată construirea a încă 10 creșe noi prin programul demarat anul trecut. Vor fi 53 de astfel de unități

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri