AcasăACTUALDOLJ: Stadiul lucrărilor la podul de la Bucovăț

DOLJ: Stadiul lucrărilor la podul de la Bucovăț

spot_img

Lucrările demarate la podul Bucovăț din județul Dolj se derulează, momentan, conform graficului stabilit de către constructor, fiind montate schelele metalice. 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, pe șantier au fost aduse mai multe utilaje și echipe de muncitori.
- Publicitate -

„În această perioadă, se lucrează pe pod, dar și la baza acestuia și în albia râului Jiu. Traficul se desfășoară fără dificultate, alternativ, pe un singur sens de mers, cu timpi reduși de așteptare la semafor. Informații în timp real despre stadiul lucrărilor, restricțiile de trafic și rutele ocolitoare sunt disponibile pe pagina de Facebook dedicată podului de la Bucovăț”, a anunțat Cosmin Vasile.

Constructorul responsabil pentru modernizarea primului tronson al drumului județean (DJ) 552 Craiova – Cetate a început, la sfârșitul lunii iulie, anul acesta, lucrările de reabilitare a podului peste râul Jiu, de la intrarea în localitatea Bucovăț.


Pe parcursul reabilitării, traversarea podului va fi oprită pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, fiind stabilite 2 variante de rute ocolitoare.

În schimb, podul rămâne deschis pentru circulația autovehiculelor cu masa sub 3,5 tone, care va fi restricționată pe un singur sens, traversarea urmând să se desfășoare alternativ, cu instalarea unor semafoare. Și pentru această situație au fost avansate alternative care asigură evitarea aglomerației în trafic, în zona podului din Bucovăț.

Cu o valoare totală de 1.150.000 de euro, inclusiv TVA, lucrările de reabilitare a podului peste râul Jiu din localitatea Bucovăț sunt parte a unui proiect mai amplu, de aproximativ 50 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, care vizează modernizarea DJ 552 Craiova – Cetate.

Cu o lungime totală de peste 290 de metri, podul din localitatea Bucovăț nu a mai beneficiat de nicio reabilitare majoră în ultimele 7 decenii. Lucrările care vor începe joi sunt executate de asocierea de firme Domarcons SRL – Erpia SA și vor viza toate elementele principale ale obiectivului: suprastructura, infrastructura, calea pe pod și racordările cu terasamentele și albia.

CITEȘTE ȘI: A început Tabăra de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” la Craiova

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri