Connect with us

ACTUAL

DOLJ | Șapte elevi și patru profesori, cu COVID-19. Situația epidemiologică, în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Șapte elevi si patru cadre didactice , de la mai multe scoli din județul Dolj, au fost confirmati cu noul coronavirus, în primele cinci zile de când a început acest an școlar. 

UPDATE: Cea mai nouă informare cu privire la cazurile de coronavirus în unitățile de învățământ din județul Dolj indică faptul că numărul dascălilor confirmați cu COVID-19 a ajuns la șase, iar cel al elevilor la 10. În privința cadrelor didactice, niciunul nu a frecventat colectivitatea. În prezent, cinci clase de elevi fac cursuri online, respectiv: una din cadrul Colegiului Național „Frații Buzești”, două din cadrul Școlii Generale Sf. Gheorghe, una la Liceul  Henri Coandă și una la Colegiul Național Ștefan Velovan.


Situația cazurilor pozitive cu Covid 19, în unitățile școlare din județul Dolj, în săptămâna 14 -20 septembrie, este următoarea:

ELEVI

Nr.Crt Scoala Nr. cazuri Covid 19
1. Colegiul Național Carol I Craiova 1 nu a frecventat colectivitatea
2. Sc. Gen. Mircea Eliade Craiova 1 nu a frecventat colectivitatea
3. Liceul Petrache Trișcu Craiova 1 nu a frecventat colectivitatea
4. Colegiul National Frații Buzești Craiova 3 (2 nu au frecventat colectivitatea)
5. Șc. Gen. Sfântul Gheorghe  Craiova 2 (frati )
6. Colegiul National Ștefan Velovan  Craiova 1
7. Lic. Henri Coanda  Craiova 1

 CADRE DIDACTICE


Nr.Crt Scoala Nr. cazuri Covid 19
1. Seminarul Teologic Ortodox 1 nu a frecventat colectivitatea
2. Gradinita N.Romanescu Craiova 1 nu a frecventat colectivitatea
3. Lic.Tudor Arghezi Craiova 1 nu a frecventat colectivitatea
4. Șc. Gen. Celaru 1 nu a frecventat colectivitatea
5. Lic. Energetic Craiova 1 nu a frecventat colectivitatea
6. Colegiul National Frații Buzești Craiova 1 nu a frecventat colectivitatea

 

Potrivit DSP Dolj, doi dintre elevi învață la Școala „Sfântul Gheorghe” din Craiova, colegii acestora făcând cursuri online după ce ambele clase au trecut la scenariul roșu.

În celelalte situații nu au fost luate măsuri speciale întrucât, spun autoritățile, nici dascălii și nici elevii nu ar fi mers la cursuri.

Rămâne de văzut dacă autoritățile vor reface această situație întrucât, potrivit unor surse, alți trei elevi ar mai fi fost confirmați cu noul coronavirus în acest sfârșit de săptămână.

În ultimele 24 de ore, potrivit Prefecturii Dolj, doar doi doljeni au fost confirmați cu COVID-19. Situația epidemiologică se prezintă astfel:

• Nr. total teste efectuate –34.616
• Nr. probe recoltate din 20.09.2020 – 213
• Nr. teste pozitive din 20.09.2020 – 2
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Boli Infecţioase – 242 / 230 din Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Judetean de Urgenta – 10/ 6 din Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Neuropsihiatrie –12/ 3 din Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Municipal Filantropia– 0
• Nr. total cazuri confirmate – 2.483
• Nr. total de persoane vindecate – 1.922

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Râmnicu Vâlcea: Femeie infectată cu COVID-19, aflată în izolare la domiciliu, găsită decedată

Publicat

în

O femeie în vârstă de 68 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în izolare la domiciliu după ce fusese confirmată cu SARS-CoV2, a fost găsită decedată în locuinţa sa.

Potrivit IPJ, autorităţile au fost sesizate de un bărbat care a relatat că femeie nu răspunde la telefon de trei zile.


„Polițiștii din Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la fața locului, unde au constatat faptul că, femeia era decedată și nu prezenta urme vizibile de violență. De asemenea, persoana în cauză a fost depistată pozitiv cu  SARS-CoV 2, în data de 31 august 2021,  aceasta fiind în izolare la domiciliu”, transmite IPJ Vâlcea.

O anchetă a fost deschisă de poliţişti.

„În continuare, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea,  pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, mai arată sursa citată.


CITEŞTE ŞI: Angajații din sectorul asistenței sociale vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau test negativ. Anunțul premierului

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO: Percheziții în mai multe județe, între care Dolj și Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice și spălare de bani

Publicat

în

13 percheziții domiciliare au fost efectuate, joi, în județele Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Dolj, Ilfov, Călărași și în București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică și spălarea banilor.

Potrivit DIICOT, membrii grupării au modificat conturi legitime de pe portaluri de comerț online, prin alterarea unor date personale ale titularilor, vizând în principal conturile bancare asociate, determinând astfel persoanele vătămate să expedieze sumele de bani aferente bunurilor promise/oferite spre vânzare, în conturi bancare controlate de către membrii grupării infracționale.

De asemenea, aceștia au postat anunțuri fictive pe site-uri internaționale specializate în vânzarea de autoturisme sau închirieri imobile, și, ulterior, au deschis sau intermediat deschiderea de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniți din infracțiuni, atât în România, cât și în Marea Britanie și Italia, folosindu-se de documente de identitate falsificate.


„Pe parcursul cercetărilor efectuate până la data de 11.11.2020, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia și Italia. Din analiza datelor rezultate în urma perchezițiilor informatice efectuate în cauză asupra sistemelor informatice ridicate cu prilejul acțiunii din data de 11.11.2020, a datelor obținute în urma ordinelor europene de anchetă întocmite de către procurorul de caz, precum și din investigațiile specifice efectuate în cauză de către polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice, au fost identificați în cursul anului 2021, față de cei 12 membri identificați inițial, încă 14 noi membri ai grupării infracționale organizate”, informează DIICOT.

Pe parcursul cercetărilor efectuate în anul 2021, au fost identificate încă 3.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia Italia și S.U.A., numărul total al acestora fiind de aproximativ 5.000 de persoane.

Prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 2.000.000 de euro.


În urma perchezițiilor, au fost ridicate sumele de 44.928 lei, 870 euro, 70 lire sterline, 4 laptopuri, 5 stick-uri de memorie, 8 pliculețe care conțin o substanță pulverulentă de culoare albă, 10 telefoane mobile, un card de memorie, o tabletă, 13 cartele SIM, o unitate tip desktop și 4 carduri bancare.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu vor fi duse, în vederea audierii, șase persoane.

CITEȘTE ȘI: Şofer fără permis, urmărit de poliţie pe un drum comunal din Olt . A fost arestat preventiv pentru că nu avea permis de conducere

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Șofer de autobuz anchetat pentru că a lipit pe parbrizul mașinii afișe antivaccinare

Publicat

în

Un șofer de autobuz din Iași riscă să rămână fără loc de muncă după ce a lipit, pe parbrizul mașinii de serviciu, două afișe antivaccinare. A umblat așa cu autobuzul prin oraș câteva ore până când șefii lui au aflat, i-au cerut să dea jos cele două mesaje și au deschis o anchetă internă.

Ulterior bărbatul, în vârstă de 42 de ani și care lucrează de aproape 2 ani și jumătate ca șofer pe mijloacele de transport în comun din Iași, a pus fotografia cu autobuzul ca poză de profil pe rețelele sociale. De precizat că fotografia a fost distribuită, în nici 2 zile, de peste 700 de ori, potrivit Digi24.

„Sancțiunile diferă și pleacă de la avertisment, la desfacerea contractului de muncă. Politica noastră este de a respecta toate legile în vigoare și ceea ce a făcut conducătoul auto contravine politicilor noastre, cu atât mai mult cu cât în regulamentul de ordine interioară este prevăzut faptul că este interzis afișajul de către angajați în mijloacele de transport, dacă acestea nu sunt aprobate,” a declarat Andreea Barna, purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public Iași.


CITEȘTE ȘI: YouTube blochează canalul Senatului din cauza unor declarații ale Dianei Șoșoacă. La a treia abatere contul se va putea închide complet

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.