AcasăACTUALDOLJ: Cel mai mare centru de date din România, construit la Mischii,...

DOLJ: Cel mai mare centru de date din România, construit la Mischii, a devenit funcțional

spot_img

Centrul de date unic în România, construit în comuna Mischii, a devenit funcțional, a anunțat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. 

- Publicitate -

Vineri dimineață a avut loc inaugurarea infrastructurii de date a ClusterPower, cel mai mare parc tehnologic de Inteligență Artificială din sud-estul Europei.

„Campusul de lângă Craiova este o investiție de peste 40 de milioane de euro, care va oferi României interconectivitate globală prin conexiunile cu alte 750 de centre de date din întreaga lume. Acesta asigură deja o putere extrem de mare de procesare a informației digitale, folosind tehnologii de ultimă oră.


Astfel de investiții pun județul Dolj pe harta celor mai importante obiective de acest fel din lume și asigură plus valoare pentru economia locală”, scrie Cosmin Vasile pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Familii din Ucraina, cazate într-un cămin al Universității din Craiova. Vor să rămână în oraș și își caută un loc de muncă

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri