Connect with us

ACTUAL

De la idei la proiecte finanțate. Raluca Stamatescu încurajează tinerii din cadrul Universității din Craiova să aibă inițiativă și încredere în obiectivul stabilit

Publicat

în

Sunt tineri, au idei, inițiativă și multă determinare. Alături de experții din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din Craiova, tineri și masteranzi ai instituției formează o echipă activă în ceea ce privește scrierea și implementarea de proiecte pe diverse domenii de activitate. 

În privința proiectelor, tinerii primesc sprijin și îndrumare, pornind de la ideile și inițiativele proprii, în conformitate cu criteriile și normele procedurale privind condițiile de scriere, completare a cererilor de finanțare, depunere și implementare. Sprijinul îl oferă consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, reușind astfel să formeze o echipă ale căror rezultate nu au întârziat să apară.


Reprezentanții Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră oferă ajutor și îndrumare pe tot parcursul acestor propuneri și inițiative, plecând de la etapa de expunere și prezentare a ideilor, continuând cu scrierea propunerilor de proiecte și completarea cererilor de finanțare și chiar pe tot parcursul implementării și sustenabilității celor finanțate.

„Asociația EDUCOL are doi fondatori, respectiv Universitatea din Craiova și ADR SUD-VEST Oltenia. În cadrul competiției, anuale, organizate prin CRAF Craiova, finanțarea s-a făcut de către Ford Motor Company Fund. În cadrul acestei competiții, studenții își prezintă ideile și propunerile de proiecte, cu impact asupra comunității, urmând ca în urma unei evaluări inițiale, să treacă la etapa de scriere a proiectului, respectiv, în cazul finanțării, a implementării acestuia. Toate proiectele finanțate în cadrul acestei competiții sunt permanent și atent monitorizate, în toate etapele, de către reprezentanți ai entităților implicate (EDUCOL; CRAF, Ford Motor Company Fund, Universitatea din Craiova și Primăria Municipiului Craiova). De menționat că toate activitățile pe care studenții și consilierii, le desfășoară în cadrul acestor proiecte, se realizează pe bază de voluntariat”, spune consilierul în cadrul CCOC Craiova, Raluca Stamatescu.

Unul dintre proiectele implementate în cadrul acestei competiții este proiectul Go Bike. Este progarmul care promovează un stil de viață sănătos și mișcarea în aer liber, oferind celor interesați posibilitatea de a închiria biciclete moderne.


Proiectul vizează o extindere, printr-o finanțare deja aprobată, ce va presupune închirierea bicicletelor și trotinetelor electrice.

„Reușita extinderii acestui proiect prin continuarea unei finanțări suplimentare, s-a datorat faptului că, timp de un an, Go Bike a atins indicatorii asumați prin proiect, dar a și avut rezultate promițătoare, existând o implicare activă și eficientă în organizarea și susținerea a multiple activități desfășurate în beneficiul comunității, prin sprijin și ajutor acordat persoanelor din categoriile vulnerabile, în perioada pandemiei”, a mai spus Raluca Stamatescu.

Cu o experiență de aproape 10 ani în lucrul cu studenții și în general cu tinerii și coordonator în peste 20 de proiecte, Raluca Stamatescu îi încurajează pe aceștia să aibă încredere și convingerea că ideile și propunerile lor se pot contura.

Mai mult, spune Raluca, ideile se pot concretiza în inițiative și demersuri oportune și benefice atât pentru dezvoltarea personală și profesională a fiecăruia, cât și pentru întreaga comunitate.

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

GRAV accident rutier pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti. O persoană a murit, în urma impactului dintre un autoturism şi un TIR

Publicat

în

Un grav accident rutier s-a petrecut, vineri seara, pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, în judeţul Argeş.

În accident au fost implicate un autoturism şi un autotren. O persoană a decedat.

„Accident rutier produs pe A1, km 116, înte un autotren și un autoturism. Din primele informații, incidentul s-ar fi soldat cu două victime. Intervin două echipaje de descarcerare, o autospecială de stins incendii, două echipaje SMURD și un echipaj SAJ. O persoană este decedată, iar cealaltă este asistată de către personalul medical”, transmite ISU Argeş.


CITEŞTE ŞI: Doi bărbaţi şi o femeie din Olt, care ar fi trebuit să fie în carantină, găsiți de poliţişti în staţiunea Mamaia

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Accident rutier pe DN 64, în Vâlcea. O femeie rănită

Publicat

în

O femeie a fost rănită, vineri seara, într-un accident rutier petrecut pe drumul național DN 64 în localitatea Băbeni din județul Vâlcea.

În accident au fost implicate două autoturisme.

„Polițiștii Serviciului Rutier au intervenit la un eveniment rutier în localitatea Băbeni, Drumul național 64, km 96, fiind implicate două autoturisme. Din accident a rezultat rănirea unei femei, soferița uneia dintre mașini, aceasta fiind transportată la spital, pentru îngrijiri medicale. Traficul nu este afectat”, transmite IPJ Vâlcea.


CITEŞTE ŞI: Accident cu două maşini implicate, în apropiere de Slatina, la Recea. O persoană a murit

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Accident în Piteşti. Tânăr lovit de o maşină de poliţie

Publicat

în

Un tânăr a fost lovit de o autospecială de poliţie, vineri după-amiaza, în cartierul Craiovei din Piteşti.

Colegii poliţiştilor care se aflau în autospecială au deschis o anchetă.

„În urmă cu puțin timp, un echipaj de poliție din cadrul Secţiei 4 Poliție Pitești, aflat în patrulare, a fost implicat într-un eveniment rutier cu pieton, pe raza de competență. Din fericire, în urma evaluării de către echipajul medical solicitat la fața locului, a rezultat că tânărul implicat nu a suferit leziuni. La acest moment, polițiștii rutieri desfășoară verificări pentru stabilirea naturii evenimentului rutier și luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Florin Popa.


CITEŞTE ŞI: Accident cu două maşini implicate, în apropiere de Slatina, la Recea. O persoană a murit

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.