Connect with us

ACTUAL

De la idei la proiecte finanțate. Raluca Stamatescu încurajează tinerii din cadrul Universității din Craiova să aibă inițiativă și încredere în obiectivul stabilit

Publicat

în

Sunt tineri, au idei, inițiativă și multă determinare. Alături de experții din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din Craiova, tineri și masteranzi ai instituției formează o echipă activă în ceea ce privește scrierea și implementarea de proiecte pe diverse domenii de activitate. 

În privința proiectelor, tinerii primesc sprijin și îndrumare, pornind de la ideile și inițiativele proprii, în conformitate cu criteriile și normele procedurale privind condițiile de scriere, completare a cererilor de finanțare, depunere și implementare. Sprijinul îl oferă consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, reușind astfel să formeze o echipă ale căror rezultate nu au întârziat să apară.

Reprezentanții Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră oferă ajutor și îndrumare pe tot parcursul acestor propuneri și inițiative, plecând de la etapa de expunere și prezentare a ideilor, continuând cu scrierea propunerilor de proiecte și completarea cererilor de finanțare și chiar pe tot parcursul implementării și sustenabilității celor finanțate.

„Asociația EDUCOL are doi fondatori, respectiv Universitatea din Craiova și ADR SUD-VEST Oltenia. În cadrul competiției, anuale, organizate prin CRAF Craiova, finanțarea s-a făcut de către Ford Motor Company Fund. În cadrul acestei competiții, studenții își prezintă ideile și propunerile de proiecte, cu impact asupra comunității, urmând ca în urma unei evaluări inițiale, să treacă la etapa de scriere a proiectului, respectiv, în cazul finanțării, a implementării acestuia. Toate proiectele finanțate în cadrul acestei competiții sunt permanent și atent monitorizate, în toate etapele, de către reprezentanți ai entităților implicate (EDUCOL; CRAF, Ford Motor Company Fund, Universitatea din Craiova și Primăria Municipiului Craiova). De menționat că toate activitățile pe care studenții și consilierii, le desfășoară în cadrul acestor proiecte, se realizează pe bază de voluntariat”, spune consilierul în cadrul CCOC Craiova, Raluca Stamatescu.

Unul dintre proiectele implementate în cadrul acestei competiții este proiectul Go Bike. Este progarmul care promovează un stil de viață sănătos și mișcarea în aer liber, oferind celor interesați posibilitatea de a închiria biciclete moderne.

Proiectul vizează o extindere, printr-o finanțare deja aprobată, ce va presupune închirierea bicicletelor și trotinetelor electrice.

„Reușita extinderii acestui proiect prin continuarea unei finanțări suplimentare, s-a datorat faptului că, timp de un an, Go Bike a atins indicatorii asumați prin proiect, dar a și avut rezultate promițătoare, existând o implicare activă și eficientă în organizarea și susținerea a multiple activități desfășurate în beneficiul comunității, prin sprijin și ajutor acordat persoanelor din categoriile vulnerabile, în perioada pandemiei”, a mai spus Raluca Stamatescu.

Cu o experiență de aproape 10 ani în lucrul cu studenții și în general cu tinerii și coordonator în peste 20 de proiecte, Raluca Stamatescu îi încurajează pe aceștia să aibă încredere și convingerea că ideile și propunerile lor se pot contura.

Mai mult, spune Raluca, ideile se pot concretiza în inițiative și demersuri oportune și benefice atât pentru dezvoltarea personală și profesională a fiecăruia, cât și pentru întreaga comunitate.

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Bărbat lovit de o mașină într-o localitate din județul Dolj

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Filiași, a ajuns la spital, joi, după ce a fost lovit de o mașină, accidentul având loc în localitatea Răcarii de Sus din județul Dolj. 

Potrivit IPJ Dolj, la volanul mașinii se afla o tânără din municipiul Târgu Jiu. Bărbatul traversa strada prin loc nepermis, șoferița nemaiavând cum să îl evite.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit că un autoturism condus de o tânără de 27 de ani, din Târgu Jiu, pe DN 6, pe raza localităţii Răcarii de Sus, din direcţia Craiova către Strehaia, a acroşat un bărbat de 53 de ani, din Fliliasi, care s-ar fi angajat în traversarea drumului public. În urma evenimentului rutier, bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind conştient”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Prefectul și cei doi subprefecți ai județului Dolj au depus jurământul

Publicat

în

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, și cei doi subprefecți, Flavius Sirop și Iustin Dumitrescu, au depus, joi, jurământul. 

Ceremonia de învestire organizată de Ministerul Afacerilor Interne a avut loc  în sistem videoconferință.

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a spus, în cadrul evenimentului că vor forma o echipă unită la nivelul Prefecturii Dolj.

„Consider că vom forma o echipă unită la nivelul Prefecturii Dolj, o echipă închegată pentru a veni în slujba autorităților și a cetățenilor județului Dolj. Vom respecta legislațiile în vigoare, vom fi garanții Constituției, vom duce la bun sfârșit toate propunerile și toate proiectele Guvernului României”, a declarat Nicușor Roșca.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Cazuri de coronavirus la DSP Gorj

Publicat

în

Patru angajați din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au fost confirmați cu COVID-19, în perioada 22 februarie- 2 martie.

Aceștia își desfășurau activitatea în cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică, birou separat de restul instituției, scrie Gorjonline.

Colegii de birou ai acestora au fost testați cu teste rapide COVID-19 Antigen, rezultatele fiind negative.

Cele patru persoane confirmate cu COVID-19 se află internate în spital, iar alți trei angajați ai DSP Gorj contacți ai acestora sunt în carantină, la domiciliu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.