AcasăACTUALDe ce sume beneficiază solicitanții de azil în România

De ce sume beneficiază solicitanții de azil în România

spot_img

Articolul din lege privind azilul în România a fost modificat, duminică, de Guvern, fiind prevăzute sumele de care pot beneficia solicitanții de azil.

- Publicitate -

Solicitantul de azil beneficiază, la cerere, de hrană în limita sumei de 20 de lei/persoană/zi, de îmbrăcăminte în limita sumei 135 lei/persoană/zi vara și 200 lei/persoană/zi iarna și de alte cheltuieli în limita sumei de 12 lei/persoană/zi, scrie Mediafax.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat că în ultimul caz este vorba despre cheltuieli cu produse de igienă personală


Bode a menționat că procedura și cuantumul sumei aferente se stabilesc prin Hotărâre de a Guvern, pe baza datelor comunicate de către Institutul de Cercetare a Calității Vieții sau de Institutul Național de Statistică.

De la începutul conflictului din Ucraina, au intrat în România până duminică la ora 16.00 – 56.371 de cetăţeni ucraineni.

Dintre ei, 28.174 au ieșit din România, astfel că în România se află 28.197 de cetățeni ucraineni. Dintre aceștia 318 au cerut azil.


CITEȘTE ȘI: Copiii din Ucraina care ajung în România, neînsoțiți, beneficiază de protecție specială

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri